Ana Sayfa 71. Sayı Bilim ve Gelecek, bir bilim kütüphanesi oluşturuyor “50 Soruda…” kitap dizisi

Bilim ve Gelecek, bir bilim kütüphanesi oluşturuyor “50 Soruda…” kitap dizisi

Parantez

287

Nicedir mayalanan projemiz, Ocak 2010’de hayata geçiyor. “50 Soruda…” dizisi, bilimin temel kuramlarını ve alanlarını, soru-yanıt formatında veren, Türkiyeli bilim insanlarının kaleme alacağı popüler bilim kitaplarından oluşuyor. İlk kitabımızı, Sayın Prof. Dr. Metin Özbek hazırladı: “50 Soruda İnsanın Tarihöncesi Evrimi.” Bilimin genç okurlarına yönelik bir aydınlanma hizmeti olarak düşündüğümüz “50 Soruda…” dizisi, 2010 tamamlanırken 13 […]

Bu içeriği görüntüleyebilmek için, şu seçeneklerden birine abone olmalısınız: 1 yıllık e-dergi aboneliği or 6 aylık e-dergi aboneliği.
Önceki İçerikKatherine Mansfield’in dünyası
Sonraki İçerikHaçlı Seferleri’ni tarihsel sonuçları – 2 Seferler sonrası Doğu ve Doğulular
İÜ Eczacılık Fakültesi mezunu. Eczacı ve popüler bilim yayıncısı. Başta Bilim ve Ütopya ile Bilim ve Gelecek olmak üzere, #tarih, Roman Kahramanları, Papirüs, Aydınlık, Cumhuriyet Kitap Eki, Radikal Kitap Eki gibi dergilerde çok sayıda yazısı, söyleşisi ve çevirileri yayımlandı. "Savaş Emek Kitabı - Gel Ey Seher" adlı biyografik bir nehir söyleşi kitabı ve "Hayal Hızı Çetesi İnsanın Atasını Arıyor" adlı bir çocuk kitabı bulunuyor.