Ana Sayfa 73. Sayı Çok boyutlu bir kozmoloji tarihi: Big Bang, roman kahramanı olursa…

Çok boyutlu bir kozmoloji tarihi: Big Bang, roman kahramanı olursa…

Yayın Dünyası

265

Yazıya Einstein’ın kuramlarının savaşla ilişkisi diye başlarsam, pek çok okurun aklına, Einstein’in ünlü E=mc2 formülünün, yani atomun parçalanmasıyla çok büyük bir enerji ortaya çıkacağı bilgisinin, 2. Dünya Savaşı sonunda atom bombası teknolojisine dönüştürülmesi gelecektir. Ama bilim tarihinin de gösterdiği gibi, önyargı gerçeği anlayabilmek açısından makbul bir şey değil, sevgili dostlar. Önyargınızdan vazgeçin, hangi ilişkiden söz […]

Bu içeriği görüntüleyebilmek için, şu seçeneklerden birine abone olmalısınız: 1 yıllık e-dergi aboneliği or 6 aylık e-dergi aboneliği.
Önceki İçerikJeoloji Mühendisleri Odası’nın Aydınlanma Kampanyası
Sonraki İçerikDarwin, ilkeler, yorumlar
İÜ Eczacılık Fakültesi mezunu. Eczacı ve popüler bilim yayıncısı. Başta Bilim ve Ütopya ile Bilim ve Gelecek olmak üzere, #tarih, Roman Kahramanları, Papirüs, Aydınlık, Cumhuriyet Kitap Eki, Radikal Kitap Eki gibi dergilerde çok sayıda yazısı, söyleşisi ve çevirileri yayımlandı. "Savaş Emek Kitabı - Gel Ey Seher" adlı biyografik bir nehir söyleşi kitabı ve "Hayal Hızı Çetesi İnsanın Atasını Arıyor" adlı bir çocuk kitabı bulunuyor.