Ana sayfa 84. Sayı Bir “yaşam coşkunu”nun mutfağından damlayan tatlar ve anılar…

Bir “yaşam coşkunu”nun mutfağından damlayan tatlar ve anılar…

21

Douwe Draaisma, Yaşlandıkça Hayat Neden Çabuk Geçer? adlı, belleğin gizleri üzerine kaleme aldığı enfes kitabının bir bölümünde, koku ve tat duyularının belleği harekete geçirmekte diğer duyulara göre ne denli etkin olduğunu ve bunun nasıl gerçekleşebildiğini anlatır. Bu bölümün arabaşlıklarından biri “Tat ve Kokunun Vefalı İnadı”dır. Yazara, bu arabaşlığı, Marcel Proust’un anılarının peşine düştüğü, koku ve […]

Bu içeriği görüntüleyebilmek için, şu seçeneklerden birine abone olmalısınız: 1 yıllık e-dergi aboneliği or 6 aylık e-dergi aboneliği.
Önceki makaleGüneşe tutkun bir ağaç: Defne
Sonraki makaleCariyeler
İÜ Eczacılık Fakültesi mezunu. Eczacı ve popüler bilim yayıncısı. Başta Bilim ve Ütopya ile Bilim ve Gelecek olmak üzere, #tarih, Roman Kahramanları, Papirüs, Aydınlık, Cumhuriyet Kitap Eki, Radikal Kitap Eki gibi dergilerde çok sayıda yazısı, söyleşisi ve çevirileri yayımlandı. "Savaş Emek Kitabı - Gel Ey Seher" adlı biyografik bir nehir söyleşi kitabı ve "Hayal Hızı Çetesi İnsanın Atasını Arıyor" adlı bir çocuk kitabı bulunuyor.