Jüpiter: Gün batımından hemen sonra Doğu ufkunda yer alan dev gezegen, Şubat ayının ilk günleri gece yarısından sonra batıyor. Giderek, daha erken batacak olan gezegenin gözlem süresi azalıyor.
Merkür: Şubat ayının ilk günlerinde yılın en iyi gözlemi için uygun konumda olan gezegenimiz 15 Şubat’tan sonra gözlemlenemiyor. Acele edin…
Mars: Gece yarısından itibaren Doğu ufkundan gözlenebilen Mars 20 Şubat’ta Ay ve Spica ile bir araya gelerek bir üçgen oluşturuyor.
Venüs: Güneş’ten önce gün doğumunda yerini alan Venüs, 15 Şubat sabahı gözlem için en uygun konumunda olacak.
Satürn: Gece yarısından hemen sonra gözlem için uygun konuma gelen gezegen, 22 Şubatta Ay ile yakın bir konumda olacak ve gece boyu gözlemlenebilecek.
2 Şubat: Mars ve Spica doğu yönünde yakın konumda
8 Şubat: Ay ve Aldebaran batı yönünde yakın konumda
19 Şubat: Ay ve Spica güneydoğu yönünde yakın konumda
AstroNOT: “Vücudunuzdaki her bir atom patlamış olan yıldızlardan geldi. Ve muhtemelen sol elinizdeki atomların geldiği yıldız sağ elinizdekilerin geldiği yıldızdan farklı. Bu gerçekten fizik hakkında bildiğim en şiirsel şey: Hepiniz yıldız tozusunuz. Yıldızlar patlamasaydı burada olamazdınız çünkü – karbon, oksijen, azot, demir evrim için ve yaşam için gerekli olan her şey zamanın başlangıcında oluşmamıştı. Bunlar, yıldızların nükleer fırınlarında oluştu, ve onları vücudunuza almanızın tek yolu bu yıldızların patlayacak kadar ‘kibar’ olmalarıydı. Yani İsa’yı unutun. Yıldızlar sizin için öldü ve siz burada olabildiniz.” – Lawrence M. Krauss