Ana Sayfa 125. Sayı Hoş geldin Pîa Zeynep

Hoş geldin Pîa Zeynep

237

Bilim ve Gelecek çalışanları olarak Haziran ayı içinde bir mutlu bir de acı olay yaşadık. Arkadaşlarımız Suzan ve Baha Okar’ın kızları Pîa Zeynep 10 Haziran’da dünyaya geldi. Hepimiz sevince boğulduk. Bilim ve Gelecek topluluğunun en yeni üyesi tatlılar tatlısı bebeğimize hoş geldin diyor, sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyoruz. Suzan ve Baha’yı da kutluyoruz. Dergimizin bir geleneği vardır. Evlenme (hatta boşanma), doğum gibi olaylarda bir sofra kurulur ve kutlama yapılır. Sevgili Baha’dan en kısa zamanda bu sofrayı bekliyoruz!

Hepimizi üzen olay ise Deniz Karakaş’ın babasını kaybetmesi. Deniz’in ve ailesinin acılarını paylaşıyor, baş sağlığı diliyoruz. Bu ölüm ve doğum haberlerini aradan 24 saat geçmeden aldık. Yaşam böyle bir şey… Umarız Deniz’in acısı, Pîa Zeynep ile biraz olsun hafiflemiştir.

***

Geçtiğimiz ay bu köşeden duyurduğumuz gibi Bilim ve Gelecek bundan böyle bayilerde 11 TL. Mecbur kalmadığımız sürece böyle bir artırımı yapmayacağımızı biliyorsunuz. Okurlarımızdan özür diliyoruz, ama son aylarda yapılan zamlardan sonra var olan mali koşullarda derginin yaşamını sürdürebilmesinin başka bir yolu yoktu. Derginin bayilerdeki satışının yüzde 55 kadarı tek başına dağıtım tekeline gidiyor. Geri kalanı kağıt-baskı gibi çıplak maliyeti bile karşılamıyor. Bu durumda başka bir çaremiz kalmamıştı.

Abone ve e-abone tutarlarında ise yıl sonuna kadar bir artırıma gitmeyeceğiz. Sırasıyla yıllık 100 TL ve 25 TL olarak devam edecekler. Okurlarımızı abone olmaya çağırıyoruz.

***

“Tesla” ile başladığımız çizgibilim dizimizi “Hypatia” ile sürdüreceğimizi söylemiştik. Soner Tuna’nın çizdiği “Hypatia” çizgi romanı elimizde. Fakat yayın alanının durgunluğa girdiği yaz aylarında bu kitabı çıkarmayı uygun görmedik. “Hypatia” Eylül ayında elinizde olacak.

Sonbaharda başlamak üzere yıl sonuna kadar Bilim ve Gelecek Kitaplığı’ndan daha birçok kitap çıkacak. Hazırlıklarını sürdürüyoruz. Ağustos veya Eylül sayımızda yeni çıkacak kitaplarımıza ilişkin geniş bilgi vereceğiz.

***

Ocak ayında kaybettiğimiz sevgili arkadaşımız Y. Savaş Emek anısına düzenlediğimiz 20. Ütopyalar Toplantısı 2-6 Temmuz tarihlerinde Karaburun’da yapılıyor. Programını yan sayfadaki duyuruda okuyabilirsiniz. Bilim ve Gelecek ve Savaş Emek dostlarını Ütopyalar’a bekliyoruz.

Dostlukla kalın…

Önceki İçerikSonunda ışığı maddeye dönüştürebilecek miyiz?
Sonraki İçerikKaranlık ve soğuk dinozorları nasıl öldürdü?