Ana Sayfa 163. Sayı Uzun yaşa, genç öl! Tabii toplumsal refahtan nemalanabilenlerdensen…

Uzun yaşa, genç öl! Tabii toplumsal refahtan nemalanabilenlerdensen…

527

“Uzun yaşa, genç öl!” başlıklı dosyamızı oluşturan, ilgiyle ve keyifle okuyacağınızı umduğumuz yazıların, “yaşlanma” olgusu konusunda eksik bıraktığı önemli boyutlar var. Yazılar yaşlılığı, insanı, biyolojik bir tür düzeyinde ele alarak araştırıyorlar; oysa bu olgunun dünya genelinde eşitsizliğe yol açan sosyoekonomik ve sosyopolitik süreçlerle ilintili boyutları göz ardı edilemeyecek önemde. Sonsuz yaşam, daimi gençlik, insanlığın en […]

Bu içeriği görüntüleyebilmek için, şu seçeneklerden birine abone olmalısınız: 6 aylık e-dergi aboneliği or 1 yıllık e-dergi aboneliği.
Önceki İçerikBiyologlar gen düzenleme yöntemleriyle DNA’ya film kaydetti!
Sonraki İçerikHızlı yaşa, genç öl!
İÜ Eczacılık Fakültesi mezunu. Eczacı ve popüler bilim yayıncısı. Başta Bilim ve Ütopya ile Bilim ve Gelecek olmak üzere, #tarih, Roman Kahramanları, Papirüs, Aydınlık, Cumhuriyet Kitap Eki, Radikal Kitap Eki gibi dergilerde çok sayıda yazısı, söyleşisi ve çevirileri yayımlandı. "Savaş Emek Kitabı - Gel Ey Seher" adlı biyografik bir nehir söyleşi kitabı ve "Hayal Hızı Çetesi İnsanın Atasını Arıyor" adlı bir çocuk kitabı bulunuyor.