Ana Sayfa Bilim Gündemi 13. Aykut Kence Evrim Konferansı Ankara’da başlıyor

13. Aykut Kence Evrim Konferansı Ankara’da başlıyor

1104

1 Şubat 2014 yılında yitirdiğimiz Türkiye’nin önde gelen evrimsel biyoloğu Prof. Dr. Aykut Kence kendi adına düzenlenen evrim konferansı ile anılıyor.

ODTÜ Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Bilim ve Gelecek dergisi yazarlarından Aykut Kence, evrimsel biyoloji ve popülasyon genetiği alanındaki çalışmalarıyla birlikte, bilimin halkla buluşması/buluşturulması anlamında attığı adımlarla tanınmaktaydı.

Bilindiği gibi daha önceki yıllarda Ulusal Evrim Konferansı olarak gerçekleşen etkinliğe, Aykut Kence’nin ölümünden sonra anısını yaşatmak adına kendi ismi verilmişti. Bu yıl 13. Aykut Kence Evrim Konferansı (AKEK), 9-10 Şubat tarihlerinde Ankara Vivaldi Park Hotel’de düzenlenecek.

1 Şubat 2014 yılında yitirdiğimiz Türkiye’nin önde gelen evrimsel biyoloğu Prof. Dr. Aykut Kence.

Önceki yıllarda ODTÜ’de düzenlenen etkinliğin bu yıl ODTÜ rektörlüğü tarafından tadilat bahanesi ile engellenmesi ise kamuoyunda büyük tepki çekmişti.

ODTÜ Biyoloji ve Genetik Topluluğu’nun katkıları ile gerçekleşecek olan konferansın bu yılki ana teması “Multidisipliner Evrim”. Her yıl olduğu gibi bu yılda evrimsel biyolojinin farklı bir alanına odaklanmayı amaçlayan AKEK, “Multidisipliner Evrim” başlığı altında “Sosyal davranışların evrimi”, “Evrimsel Genetik”, “Matematiksel Evrim” gibi konuları tartışacak.

Konferansta sunum yapacak biliminsanları ve sunuşlarının başlıklarını aşağıdaki linkten takip edebilirsiniz:
https://odtuakek.org/program/

 

 

Önceki İçerik“Cezeri’nin Olağanüstü Makineleri Sergisi”, 15 Şubat’ta UNIQ Expo’da kapılarını açıyor
Sonraki İçerikBüyük adamların küçük sözleri