Ana Sayfa 194. Sayı Yeniden basılı olarak merhaba

Yeniden basılı olarak merhaba

118

Koronavirüs salgını sebebiyle 16 yıldır tek bir ay bile aksatmadığımız Bilim ve Gelecek dergisini iki aydır basılı olarak elinize ulaştıramadık. Bu süreçte dağıtım olanakları kısıtlı, satış noktaları kapalı ve okurların önemli bir kısmı evinden çıkamadı. Biz de okurlarımıza ulaşmanın başka bir yolunu bulduk. Nisan ve Mayıs sayılarımızı evinden çıkamayan okurlarımızla dayanışmamızı göstermek için “Olağanüstü” sayılar şeklinde sitemiz üzerinden tüm okurlarımızın ücretsiz erişimine sunmayı tercih ettik. Nihayet Haziran sayımız ile birlikte yeniden okurlarımızın ellerinde hayat buluyoruz.
Bilim ve Gelecek’in güvenilir ve sağduyulu bir kaynak olarak her zaman olduğu gibi bugün ve bundan sonra da daha çok okura ulaşması önemli. Günümüzde iyice yaygınlaşmış olan safsataya ve şarlatanlığa, iyi niyetle de olsa yanlış bilgi yaymaya göğüs gerebilmek için okurlarımızı sosyal ağlarda Bilim ve Gelecek içeriklerini daha sık paylaşmaya çağırıyoruz. Haziran sayımızı ulusal dağıtıma vermedik. Bu nedenle okurlarımızın birçoğu dergimizi bayilerde ve bazı zincir mağazalarda bulamayacaklar. Elimizdeki tüm olanakları seferber ederek dergimizi kitabevleri gibi satış noktalarına ulaştırmaya çalışıyoruz. Salt pandemi koşulları ile ilintili olmayan bu durum sebebiyle tüm okurlarımıza dergimize ulaşmanın en kolay yolunun Bilim ve Gelecek’e abone olmak olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz. Öte yandan başta Bilim ve Gelecek web sitesi olmak üzere çeşitli internet kanallarından dergiyi sipariş edebilirsiniz. Elbette e-abonelerimiz Bilim ve Gelecek’e sanal ortamda ulaşabilecekler. Bütün okurlarımızı e-abone olmaya çağırıyoruz. Salgının bize gösterdiği bir gerçek de zor günleri dayanışma ile aşabileceğimiz oldu.

***

Bilim ve Gelecek Kitaplığı olarak çalışmalarımıza hız verdik. Salgının ortalarında 50 Soruda Yapay Zekâ 16. baskısını yaptı, tüm okurlarımıza teşekkür ederiz. Dergimizin Nisan ve Mayıs sayılarını ücretsiz erişime açtığımızda tüm kitaplarımıza % 50 indirim yapmıştık. Gelen yoğun talep üzerine web sitemizde tüm kitaplarımız Haziran ayı boyunca da % 50 indirimli olacak.

***

Haziran sayımız yine dopdolu. Gülseli Kırgıl’ın çeviri ve derlemesini yaptığı Andreas Schmidt-Rhaesa tarafından yazılan The Evolution of Organ Systems (Organ Sistemlerinin Evrimi) kitabının giriş ve genel vücut organizasyonu bölümlerinin yer aldığı kapak dosyamız, organ sistemlerinin her birinin tek tek nasıl evrimleştiğini irdeliyor. Bu kapsamlı çalışmanın diğer bölümlerine gelecek sayılarımızda yer vermeye devam edeceğiz.
Haziran sayımızın bir diğer önemli başlığı ise bugüne kadar çevrilmemiş bir mektubuna yer verdiğimiz Jean Meslier. Aydınlanma filozoflarına esin kaynağı olan ateist papaz Meslier’nin vasiyet biçiminde kaleme aldığı son mektubunu Ayhan Korkmaz’ın açıklamalarıyla okurlarımıza sunuyoruz.

***

Bilim ve Gelecek dergisi genel yayın yönetmeni Ender Helvacıoğlu’nun babası ve dergimizin her zaman destekçisi olan Ayhan Doğan Helvacıoğlu’nu salgın sırasında kaybettik. Dayanışma yemeklerimizin ve destek kampanyalarımızın içerisinde her zaman özverisiyle yer almış olan Ayhan amca, Köy Enstitülü bir Cumhuriyet öğretmeni olarak uzun yıllar boyunca birçok öğrenci yetiştirmişti. Bilim ve Gelecek ailesinin başı sağ olsun. Ayhan amcamızı hiçbir zaman unutmayacağız.

Umutla ve sevgiyle kalın…

Önceki İçerik5G mobil iletişim radyasyonu vücudumuzu ne kadar etkileyebilir?
Sonraki İçerik