Ana Sayfa Bilim Gündemi TÜBİTAK projelerinde çalışan araştırmacılardan ödeneklerine artış çağrısı

TÜBİTAK projelerinde çalışan araştırmacılardan ödeneklerine artış çağrısı

268

TÜBİTAK’a bağlı Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) ile Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) kurumları tarafından sağlanan bilimsel araştırma projeleri (BAP) aracılığıyla geçimini sağlayan bilim emekçileri, son zamanlarda yaşanan olağanüstü hayat pahalılığı dolayısıyla aylık ödeneklerine artış talep ediyor. 2018 yılından bu yana güncellenmeyen araştırmacı aylık ödeneklerin, 2022 yılı itibariyle asgari ücretin de altında kalarak tek geliri bu bütçe olan biliminsanları için geçinmeyi imkânsız hale getirdiğini belirten BAP bursiyeri bilim emekçileri, TÜBİTAK tarafından bu ödeneklerin insani geçim şartlarını sağlayacak tutarlara getirilmesini istiyorlar.

Ödenek güncellenmesi yapılması beklenirken TÜBİTAK’tan bu yönde henüz bir açıklama gelmedi. Türkiye’de yaşanan beyin göçünün en büyük sebeplerinden birinin biliminsanlarına yapılan ödeneğin eksikliği olduğunu söyleyen bilim emekçileri, sorunlarının adil ve tatmin edici bir şekilde çözülmesini bekliyorlar.

Bursiyer bilim emekçileri, #BilimEmekçileriGeçinemiyor ile #BilimEmekçileriDeğerBekliyor adında iki hashtag aracılığıyla twitter üzerinden seslerini duyurmaktalar. 25 Şubat tarihine kadar her akşam 20:00’dan itibaren tweet desteklerinizi bekliyorlar. Biz de Bilim ve Gelecek ailesi olarak geçinemeyen bilim emekçileriyle dayanışma içinde olduğumuzu bildiriyor ve tüm takipçilerimizi, kendilerine destek olmaya çağırıyoruz.

Önceki İçerikAvrupa’nın ilk Homo sapiens’ine ait kanıt Fransa’da bir mağarada bulunmuş olabilir
Sonraki İçerik50 Soruda Bağışıklık çıktı!