Ana Sayfa Dergi Sayıları 176. Sayı Ömer Hayyam’ın “Nevruzname’ adlı eserindenŞarabın faydası hakkında söz

Ömer Hayyam’ın “Nevruzname’ adlı eserinden
Şarabın faydası hakkında söz

1584

Çeviren: Prof. Dr. Mürsel Öztürk Şarap dünyada olan bütün yemeklerden daha latiftir. Mesela, yağdan, tatlıdan, lezzetli ve ekşi yemeklerden bir doyumdan fazlası yenilemez. Eğer yersen, tabiatın nefret eder. Fakat şarabı çok içersen daha fazlası gerekir ve insanlar ona doymazlar. Tabiatı ondan iğrenmez. O bütün içkilerin şahıdır. Cennette nimet çoktur. Şarap cennet nimetlerinin en iyisidir. Eğer […]

Bu içeriği görüntüleyebilmek için, şu seçeneklerden birine abone olmalısınız: 6 aylık e-dergi aboneliği or 1 yıllık e-dergi aboneliği.