Ana Sayfa Dergi Sayıları 230. Sayı Öteki insanlar neden yok oldu?

Öteki insanlar neden yok oldu?

İklim ve çevre koşulları, insan türlerinin evriminde ve yayılımında önemli rol oynamıştır. Homininler, zorlu iklim koşullarıyla başa çıkmak için çeşitli adaptasyonlar geliştirmiş, çeşitlenmiş ve bu çeşitliliğin sonucunda uyum sağlamada başarısız olanların soyları tükenmiştir. Uyum sağlayabilenler ise yayılmaya ve çoğalmaya devam etmiştir. Homo sapiens, yani bizler, insan ataları soyu bağlamında insanlık tarihinin en yeni türüyüz.

391
0
Hızlı gerçekleşen iklim değişimleri ve dolayısıyla gelişen habitat, insan soyunun Afrika’da ortaya çıkmasında ve çeşitlenmesinde ne derecede etkiliyse soyların tükenmesinde de o derecede önemli rol oynamıştır.

Homininler, modern insanları ve onların atalarını içeren primat ailesi olarak tanımlanır. Günümüze kadar yeryüzünden onlarca hominin türü gelip geçti ancak yalnızca biri, bizler, Homo sapiens, günümüzde soyunu sürdürmeye devam ediyor. Homo sapiens’in evrimsel tarihinde geriye doğru gittikçe insan soyuna ait tür çeşitliliğinin yaklaşık 7-8 milyon yıllık bir geçmişi olduğunu görüyoruz. Bu çeşitliliğin günümüzde devam etmemesi, […]

Bu içeriği görüntüleyebilmek için, şu seçeneklerden birine abone olmalısınız: 1 yıllık e-dergi aboneliği or 6 aylık e-dergi aboneliği.