Ana Sayfa 233. Sayı Elon Musk’ın WeChat rüyası gerçekçi mi?

Elon Musk’ın WeChat rüyası gerçekçi mi?

WeChat, yalnızca insanları birbirine bağlayan bir sosyal ağ olmadı. Aynı zamanda içeriği, fiziksel malları ve hizmetleri de ağına dahil etti. WeChat ile taksi çağırabilir, bağış yapabilir, oyun oynayabilir ve para gönderip alabilirsiniz. Temelde bir mesajlaşma aracı olarak tasarlanan WeChat; PayPal, Citibank, Facebook, Instagram, Spotify, Expedia, Yelp, Uber, TikTok, Amazon ve Tinder’ın işlevlerini bir araya getiriyor.

190

Elon Musk, Twitter’la oynamaya devam ediyor. Önce Twitter’a yeni kurallar getirmeye çalıştı, sonra gelen tepkilere göre koyduğu kuralları yeniden düzenledi. Paralı üyeliği teşvik edici düzenlemeler yaptı. Reklam gelirinin bir kısmını paralı üyelerle paylaştı. Musk, sallapati adımlar atıyormuş gibi görünse de aslında belirli bir vizyon doğrultusunda ilerlemeye ve Twitter’dan bambaşka bir uygulama çıkarmaya çalışıyor. Geçen yılki […]

Bu içeriği görüntüleyebilmek için, şu seçeneklerden birine abone olmalısınız: 1 yıllık e-dergi aboneliği or 6 aylık e-dergi aboneliği.
Önceki İçerikKarbon ayak izi sınıf siyasetinden geçer mi?
1952 Londra sis felaketi örneği
Sonraki İçerikTuran Dursun gerçeği
Bilgisayar mühendisi. Dergimizde bulunan, "Bilişim Dünyasından" adlı sürekli bölümün yazarı. İnternet teknolojileri, bilişim, yazılım gibi alanlara dair yazılar yazmakta, seminerler vermekte.