Ana Sayfa Dergi Sayıları 245. Sayı Geleneksel, alternatif, tamamlayıcı tıp pratikleri üzerine: Tıbbın alternatifi olur mu?

Geleneksel, alternatif, tamamlayıcı tıp pratikleri üzerine: Tıbbın alternatifi olur mu?

Modern bilim ve tıp uzun insan deneyiminin bir sonucudur. Bir metodolojisi vardır. Güvenlik, standardizasyon, etkililik, ölçülebilme özellikleri nedeniyle bilimseldir. Günümüzdeki bağlam ve sosyal çevre altında tıbbın alternatifi olmaz. Geleneksel, tamamlayıcı ve alternatif tıp pratikleri çoğunlukla taşıdığı içkin özellikler nedeniyle bilimsel değildir. 1970 sonrası yerleşik ideolojik altyapı olan neoliberal politika ve uygulamaların tıptaki izdüşümüdür.

95
0

Doç. Dr. Murat Karaoğlan Olağanüstü bir dönem yaşıyoruz. Gerçekliğin tersyüz edildiği, sanalın gerçeğin yerini aldığı, aklın yıkıma uğratıldığı, çelişkilerin doğal gerçeklik durumu olarak kabul gördüğü, “herkesin doğrusu kendine” ya da “her şey gider” (everything goes) mottosunun temel ilke haline geldiği, etik değerlerin piyasanın değerlerine indirgendiği olağanüstü bir zamanın ruhu moda şimdilerde. Postmodernizm çağından söz ediyoruz. […]

Bu içeriği görüntüleyebilmek için, şu seçeneklerden birine abone olmalısınız: 1 yıllık e-dergi aboneliği or 6 aylık e-dergi aboneliği.