Ana Sayfa Dergi Sayıları 245. Sayı Yazarımız Afşar Timuçin anısına Aydınlanma nedir?

Yazarımız Afşar Timuçin anısına
Aydınlanma nedir?

18. yüzyıl, felsefenin ilk olarak siyasallaştığı yüzyıldır. Her şeyden önce yürürlükteki siyasal ve dinsel yetkelerin tartışılması gerekiyordu. Aydınlanma böylece bir eylem felsefesi oldu. Felsefe hiçbir dönemde bu kadar somutlaşmamış, bu kadar kavgacı olmamış, yaşayan insanın sorunlarıyla bu kadar ilgilenmemiş, insanlığı bu kadar geniş biçimde kucaklamaya çalışmamış, yeni yaşam koşullarını başlatmada bu kadar etkili, dirençli, istekli görünmemişti. O, Sanayi Devrimi’ne açılan bilimsel ve teknolojik atılımların, sermayeciliğin gelişimini sağlayan atılımların getirdiği olumlu ve olumsuz değerlerle ilgili bir genel eleştiriydi.

86
0

Afşar Timuçin Türkiye’nin önde gelen entelektüellerinden felsefeci, yazar, şair, edebiyatçı, çevirmen Afşar Timuçin’i 26 Temmuz 2024 günü kaybettik. Timuçin, felsefe ve düşünce tarihi alanında çok sayıda inceleme, araştırma, deneme kitapları yanı sıra şiir, öykü ve roman kitapları da yazdı, çeviriler yaptı ve bazı eserleri yabancı dillerde de yayımlandı. Afşar Hoca, Bilim ve Gelecek’in de yazarıydı. […]

Bu içeriği görüntüleyebilmek için, şu seçeneklerden birine abone olmalısınız: 1 yıllık e-dergi aboneliği or 6 aylık e-dergi aboneliği.