Ana Sayfa Dergi Sayıları 246. Sayı Yurttaşların yapay zekâ süreçlerine katılımı

Yurttaşların yapay zekâ süreçlerine katılımı

Ulusal ve yerel ölçekte, halkın katılımını sağlayan mekanizmaları geliştirmek dışında bir seçeneğimiz yok. Halkın kendi hayatını şekillendiren yeni teknolojilere etkisi son derece sınırlı ölçülerde gerçekleşiyor. Teknoloji şirketleri ve hükümetler/yerel yönetimler, kimi zaman karşı karşıya gelebilir kimi zaman uzlaşabilir. Ancak halkın katılımı olmadan geliştirilecek ve uygulanacak yeni projelerin zararlı etkilerini önlemek ve riskleri yönetmek zordur.

13
0

İzlem Gözükeleş 24 Ağustos’ta Telegram’ın CEO’su Pavel Durov, Paris’in kuzeyindeki Le Bourget Havalimanı’nda Fransız polisi tarafından gözaltına alındı. Gözaltı sonrasında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Twitter/X platformunda yaptığı açıklamada gözaltının siyasi bir karar olmadığını belirtti. Aslında Fransa, birkaç ay önce Durov ve platformun kurucu ortağı olan kardeşi için tutuklama emri çıkarmıştı. Durov bunu umursamamış ve büyük […]

Bu içeriği görüntüleyebilmek için, şu seçeneklerden birine abone olmalısınız: 1 yıllık e-dergi aboneliği or 6 aylık e-dergi aboneliği.