Ana Sayfa Dergi Sayıları 231. Sayı Afrika’nın ucunda bir cennet bahçesi: Kirstenbosch Botanik Parkı

Afrika’nın ucunda bir cennet bahçesi:
Kirstenbosch Botanik Parkı

Güney Afrika görülmesi gereken bir coğrafya, özellikle Atlantik ve Hint okyanusu üzerinden gelen soğuk ve sıcak rüzgârların ve akıntıların karışımının etkilediği kıyılar gerçekten büyüleyici. Tarihi 17. yüzyıla kadar giden ve her yıl milyonun üstünde ziyaret edilen “Kirstenbosch Botanik Parkı” görülesi bir yer. Bir Masa Dağı var ki, çiçeği, hayvanı, kayası hatta akan bulutları dahi her yıl buraya milyonlarca turist çekiyor.

125
0

Mehmet Sakınç İnsanlığın doğduğu kıtaya gitmek için uçağın kalkmasına daha saatler varken, şimdilerde pistlerinde taş üstünde taş bırakılmayan, tarihine ihanet edilen Atatürk Havalimanına erkenden geldi. Pasaport işlemleri sonrası bir kafeye oturup günlük gazeteleri gözden geçirirken ve sıcak sütlü kahveyi yudumlarken uçağın kalkış saatini beklemeye başladı. 16. yüzyılda coğrafi keşiflerde denizcilerin dönmeye korktukları yaşlı kıtanın en […]

Bu içeriği görüntüleyebilmek için, şu seçeneklerden birine abone olmalısınız: 1 yıllık e-dergi aboneliği or 6 aylık e-dergi aboneliği.