Ana Sayfa 243. Sayı Çin tarihine damga vurmuş iki Türk denizci Zheng He ve Yighmish

Çin tarihine damga vurmuş iki Türk denizci Zheng He ve Yighmish

İmparatorların kendini “göğün altındaki her şeyin yöneticisi” olarak gördüğü hanedanlıklar tarihinde dışa açılım ve haraç politikaları daima özel bir yere sahip olmuştur. Zheng He ve Yighmish’in seyahatlerinin düzenlenmesindeki en önemli etken de budur. Yabancı ülkelere elçi olarak giden Zheng He ve Yighmish, Çin ile yabancı ülkeler arasında kültür elçisi olarak görev yapmışlar ve ikili ülke ilişkilerine diplomatik ve ticari alanda katkı sağlamaya çalışmışlardır.

68

Fatma Ecem Ceylan Fatma Ecem Ceylan’ın okuyacağınız makalesi ilk olarak Türk Tarih Kurumu tarafından yayımlanmıştır. Ceylan’a makaleyi yayımlamamıza izin verdiği için teşekkür ederiz. Çin medeniyeti, dünya tarihinde önemli bir yere sahiptir. Yaklaşık olarak 4000 yıllık yazılı bir geçmişe sahip olan Çin; antik çağlardan itibaren her olayı en küçük detayına kadar kaydetmiştir. Bugün Çin medeniyetine dair […]

Bu içeriği görüntüleyebilmek için, şu seçeneklerden birine abone olmalısınız: 1 yıllık e-dergi aboneliği or 6 aylık e-dergi aboneliği.
Önceki İçerikZheng He’nın seyahatleri neden başladı, neden durduruldu?
Sonraki İçerikTarih farklı yönde akabilirdi