Ana Sayfa 243. Sayı Decidim: Biz karar veririz

Decidim: Biz karar veririz

Silikon Vadisi şirketleri, sık sık toplumsal ve siyasal sorunları teknolojik çözümler ve uygulamalarla aşılabilecek teknik sorunlara indirgiyorlar. Fakat Decidim’i dijital demokrasi için bir araç yerine katılımcı demokrasi ve teknopolitik demokratikleşme için bir altyapı olarak değerlendirmek daha doğru olacaktır. Decidim’in hedefinde sanal dünyada bir demokrasi kurmak değil, gerçek hayattaki siyasi ve toplumsal güç ilişkilerini dönüştürmek vardır.

30

İzlem Gözükeleş Decidim (http://decidim.org), Katalanca “karar verelim” veya “biz karar veririz” anlamına geliyor. Katılımcı demokrasi için bir dijital bir altyapı sağlıyor. Özgür yazılıma ve işbirliğine dayanan Decidim, herhangi bir kuruluşun (kamu kuruluşu, yerel belediye meclisi, dernek, üniversite, STK, mahalle, kooperatif vb.) stratejik planlama, bütçe hazırlama, kamuoyu görüşünü alma, oylama yapma vb. için çok sayıda süreç […]

Bu içeriği görüntüleyebilmek için, şu seçeneklerden birine abone olmalısınız: 1 yıllık e-dergi aboneliği or 6 aylık e-dergi aboneliği.
Önceki İçerikMehmet Akif’in uygarlık imgesi Doğu’nun ve Batı’nın eleştirisinden yeni bir senteze doğru
Sonraki İçerikZheng He’nın seyahatleri neden başladı, neden durduruldu?
Bilgisayar mühendisi. Dergimizde bulunan, "Bilişim Dünyasından" adlı sürekli bölümün yazarı. İnternet teknolojileri, bilişim, yazılım gibi alanlara dair yazılar yazmakta, seminerler vermekte.