Ana Sayfa 243. Sayı Zheng He’nın seyahatleri neden başladı, neden durduruldu?

Zheng He’nın seyahatleri neden başladı, neden durduruldu?

Ming Hanedanlığı döneminde Amiral Zheng He’nın seyahatlerinin amaçlarına ilişkin ileri sürülen tezler incelendiğinde, hepsinin siyasi ve ekonomik amaç adı altında birleştiği görülür. Dışa açılım politikasının bir parçası olan haraç sisteminin seyahatlerin itekleyici gücü olduğu söylenebilir. Seyahatler Zheng He’nin ölümünü takiben durdurulur. Durdurulmasının nedenleri çeşitlidir. Seyahatler devam etseydi belki de tarihin seyri değişebilirdi.

32

Dr. Fatma Ecem Ceylan Okuyacağınız yazı Fatma Ecem Ceylan’ın “Çinli Müslüman Amiral Zheng He’nın Batıya Seyahatleri” adlı kitabından (Gece Kitaplığı, Ağustos 2023) alınmıştır. Araştırmacılar ve tarihçiler tarafından çok tartışılan, Zheng He’nın seyahatlerinin hangi amaçlarla başladığı ve neden durdurulduğu konusu ele alınıyor. ZHENG HE’NIN SEYAHATLERİNİN AMAÇLARI Geçmişte ve günümüzde Zheng He’nın seyahatlerinin amacına dair yapılan birçok […]

Bu içeriği görüntüleyebilmek için, şu seçeneklerden birine abone olmalısınız: 1 yıllık e-dergi aboneliği or 6 aylık e-dergi aboneliği.
Önceki İçerikDecidim: Biz karar veririz
Sonraki İçerikÇin tarihine damga vurmuş iki Türk denizci Zheng He ve Yighmish