Ana Sayfa Bilim Gündemi Yavşaklık

Yavşaklık

224
0

Elle yapılan kurt işaretinin ne eski Türklerle ne de günümüz Türk ulusuyla bir ilgisi vardır. Bu işaret, binlerce devrimci gencin kanına girmiş, yüzlerce yurtsever aydını katletmiş, Maraş-Çorum gibi kitle katliamlarında başı çekmiş, başından itibaren CİA’nın aparatı olmuş, Kontrgerillanın arpalığı haline gelmiş, günümüzde ek olarak mafya ile iç içe bir siyasal hareketin (MHP ve o kökenden gelenler) simgesidir. Kısacası, her zaman emperyalizmin maşası olmuş etnik Türk milliyetçiliğinin ve Türk faşizminin simgesidir.
Nazi selamından ne kadar tiksinirsem, elle yapılan kurt işaretinden de o kadar tiksinirim.
Derdim, kültürünü o faşist çevrelerden almış cahil bir futbolcunun yediği halt değil elbette. Midemi asıl bulandıran tavır, bazı “solcu”ların “ulusalcılık” adına yenilen haltı hoş göstermeye ve bu işareti bazı mitolojik ve tarihsel uydurmalarla bütün ulusa mal etmeye çalışmasıdır.
Eminim hepsinin bu işareti simge edinenler tarafından katledilmiş bir yakını ve arkadaşı vardır. Döneksiniz anladık, ama bu kadar yavşaklığın da alemi yok!

***

Bu vesileyle Sinan Ateş meselesiyle de ilgili birkaç laf edelim. Faşist hareket içi çatışmaların sonucunda katledilmiş bir eski ülkü ocakları başkanı. O hareketin -sonradan gözden düştüğü anlaşılan- önde gelen bir mensubu.
Sinan Ateş davası faşist hareketin nasıl bir dünya olduğunu apaçık ortaya sermesi açısından önemli elbette. Kendi ülküdaşlarını bile gözünü kırpmadan uyuşturucu çetelerine katlettiren bir oluşum. Bu suikastı Cumhur İttifakı iktidarını zayıflatmak amacıyla gündeme tutmayı da anlarım. Bunlara bir itirazım yok.
İtirazım, Sinan Ateş’e neredeyse bir “devrim şehidi” muamelesi yapan birtakım “solcu”lara… Normalleşmeye ve yumuşamaya çalışıyorsunuz, böyle iktidar olacağınızı sanıyorsunuz anladık, ama bu kadar yavşaklığın da alemi yok! Sinan Ateş davasında davalı ve davacı yer değiştirmiş olsaydı da şaşırtıcı olmazdı; bunu bilelim.

***

Yavşaklık, politikada ne başarı getirir, ne güven ne de saygı. Hele iktidar hiç getirmez. İnsanın bazı ilkeleri ve kırmızı çizgileri olmalı. Çünkü emekçi halkın vardır…
NOT: Hiç de bilimsel ve kuramsal bir yazı olmadı, kusura bakmayın. Ama herkesin de bazen sinirlenmeye hakkı yok mudur?