Ana Sayfa Dergi Sayıları 244. Sayı Derginin e-abone sayısını artıralım

Derginin e-abone sayısını artıralım

137
0

Bilim ve Gelecek’in fiyatına yeniden zam yapmak zorunda kaldık. Dergimiz artık 150 TL. Doğal olarak abonelik fiyatları da arttı. Bunu zorlanarak açıklıyoruz ama başka çaremiz de yoktu. Kâğıttan baskıya, kiradan vergilere her şeye zam geldi. Hele kargo… Tek bir derginin gönderimi 51 TL oldu. Yani dergi fiyatının üçte biri sadece kargo masrafı. Bu da Yayıncılar Birliğinin PTT Kargo ile yaptığı anlaşma sayesinde böyle; diğer kargo firmalarının verdiği fiyatlar neredeyse derginin fiyatına yaklaşıyor.

Okurlarımızın zorlanacağının farkındayız. Onlar da hepimiz gibi bu ekonomik koşullarda geçinmeye çalışan emekçi insanlar. Entelektüel ihtiyaçlarını da bir şekilde karşılamaya çalışıyorlar. Basılı dergi abonelik fiyatının özellikle genç okurların olanaklarını aştığını biliyoruz. Bu nedenle “e-abonelik çağrısı” yapmaya karar verdik. Bilim ve Gelecek’in e-abone sayısını artırmak, belki de derginin yaşamını garanti altına almanın tek yolu yaşadığımız koşullarda. Okurlarımızdan, yazarlarımızdan, dostlarımızdan dergiye yeni e-aboneler kazandırmalarını rica ediyoruz. Özellikle genç arkadaşlarımızı, bilime ve düşüne meraklı lise ve üniversite öğrencilerini e-abone olmaya teşvik etmeye çağırıyoruz. Hali vakti nispeten yerinde dostlarımız çevrelerindeki gençleri toplu e-abone de yapabilirler. E-abone olmanın bilindiği gibi en önemli avantajı, Bilim ve Gelecek’in 20 yıllık külliyatına da erişim olanağı elde edilmesi. Sevdiklerinize en güzel hediyelerden biri Bilim ve Gelecek e-aboneliği olmaz mı?

Bu arada dergimizin web sitesinin altyapısını profesyonel biçimde yenilediğimizi de belirtelim. Okurlarımız siteye girdiklerinde zaman zaman virüs uyarısı alıyordu. Bu artık ortadan kalkacak ve okurlarımız gönül rahatlığıyla siteye girebilecek, alış-veriş yapabilecek ve abone olabilecekler.

Haydi, Bilim ve Gelecek e-abone sayısını elbirliğiyle artıralım.

***

Elinizdeki sayının kapak dosyasına özellikle dikkat çekmek istiyoruz. Bilgisayar yüksek mühendisi İlker Kalaycı’nın makalesi tam bir eğitim metni niteliğinde. Bilimsel-teknolojik gelişmelerin toplumsal dönüşümlerle ilişkisine vurgu yapmak, analiz etmek Bilim ve Gelecek kulvarının ayırt edici bir özelliği. İşte Kalaycı hacimli makalesinde, bilgisayar teknolojilerinin kökeni ve tarihini aktarırken, bunun üretim ilişkileri (özellikle kapitalizm) içindeki yerini de irdeliyor. İlgiyle okunacağını düşünüyoruz.

Vurgulayacağımız diğer bir yazı Hüseyin Karakuş’un bir Portekiz tarihini de içeren ama günümüze de göndermeler yapan “Portekiz’in ileri üçlüsü: Abramoviç, Mourinho, Salazar” başlıklı makalesi. Dergiye renk katan bir makale.

Yücel Cağlar’ın orman yangınlarını, Levent Artüz’ün Marmara Denizi kirliliğini, Ömer Karadağ ve Kevser Yıldız’ın Türkiye’nin deprem sorununu ele aldıkları makaleler ülkemizin acil sorunlarına uzman çözümlemeleri getiriyor.

***

Son aylarda çok sayıda değerli bilim, düşün ve sanat insanını yitirdik. Neredeyse her gün böyle acı haberler alıyoruz. Doğan Kalafat, Erhan Karaesmen son acılı haberlerden. İşte bu kayıplardan biri de yazarımız, dostumuz Nurettin Abacıoğlu idi. Farmakoloji profesörü, halk sağlıkçısı olmanın yanı sıra sosyalist bir militan ve entelektüeldi Nurettin ağabeyimiz. Hepimizin başı sağ olsun.

Dostlukla kalın…