Ana Sayfa Bilim Gündemi Koronavirüs küresel salgını 18 Mart raporu | Türkiye’de vaka sayısı 191’e yükseldi

Koronavirüs küresel salgını 18 Mart raporu | Türkiye’de vaka sayısı 191’e yükseldi

685

Çin’in Wuhan kentinden dünyaya yayılan SARS-CoV-2 virüsü kaynaklı enfeksiyon vakaları bildirilmeye devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütü 18 Mart gününe ilişkin raporunda dünya genelinde 191.127 enfeksiyon vakası olduğunu ve bunlardan 15.123’ünün bir gün içerisinde bildirilen vakalar olduğunu belirtti. DSÖ her gün yaptığı raporlamada yeni bir formata geçti, Dünya Sağlık Örgütü artık gelen verileri bölgelere göre ayırarak raporlaştıracak. Dünya genelinde COVID-19 hastalığı nedeniyle yaşamını yitiren insan sayısı toplam 7807 seviyesine ulaştı. Sadece 18 Mart günü 786 kişi yaşamını yitirdi.

DSÖ Genel Direktörü geçen hafta yaptığı açıklamada pandeminin merkezi olarak Avrupa’yı işaret etmişti. Dünya Sağlık Örgütü’nün raporuna göre 18 Mart günü Avrupa’dan 10.911 vaka bildirimi yapıldı. Böylelikle Avrupa’dan gelen vaka bildirimleri toplamda 74.760 seviyesine yükselmiş oldu. 18 Mart günü Avrupa genelinden bildirilen ölüm sayısı ise 604 seviyesinde, böylece Avrupa genelindeki ölüm vakaları 3352’e yükselmiş oldu.

Türkiye’de koronavirüs kaynaklı ikinci ölüm: Vaka sayısı 191 seviyesinde

Türkiye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de bir kişinin daha koronavirüs kaynaklı COVID-19 hastalığı nedeniyle yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Sağlık Bakanı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla 61 yaşında bir COVID-19 hastanın yaşamını yitirdiğini duyurdu.

“Bugün sonuçlanan testler, tedbirlerin çok zorunlu olduğunu gösteriyor” diyen Sağlık Bakanı Koca, tanı konup tedavilerine başlanan 93 yeni vakanın olduğunu ifade etti. Böylelikle Türkiye’deki enfeksiyon vakası sayısı 191’e yükselmiş oldu.

Prof. Dr. Alpay Azap: Üniversite hastaneleri koronavirüs testi yapmaya başlıyor

Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) başkanı Prof. Dr. Alpay Azap sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada “Alınan önlemler, hızla değişebilen ve genişletilen doğru kararlar, pandemi yönetiminde ülkemizi bir adım öne çıkarıyor: Yapabilen tüm üniversite hastaneleri koronavirüs testi yapacak. Bakanlık destek olacak. Ankara Üniversitesi olarak biz bugün başladık. Salgını durdurmak elimizde” ifadelerine yer vererek üniversite hastanelerinin de koronavirüs testi yapmaya başlayacağını açıkladı.

Kaynak: WHO

Önceki İçerikTürkiye’de koronavirüs kaynaklı bir ölüm daha!
Sonraki İçerikDünya Sağlık Örgütü’nden bazı uyarılar