Ana Sayfa Dergi Sayıları 50. Sayı Muharrem ve Alevilik

Muharrem ve Alevilik

Muharrem ayı malum Alevilerin matem ayıdır. Bu ayda oruç tutarlar, ibadet ederler. Bu ibadetlerden oruç tutmak diğer ramazan orucu gibi değildir. 12 gün öncelikle su içmez, traş olmazlar, yıkanmazlar, aynaya bakmazlar, tırnak kesmezler, et yemezler ve en mühimi cinsi münasebette bulunmazlar. Sadece İmam Hüseyin aşkına göz yaşı dökerler. Ağlayan birini görünce “göz yaşın İmam Hüseyin’e olsun” derler. Bu genellikle Türklerin Müslümanlığı kabul etmesiyle başlamış ve bugüne kadar gelmiştir. Yani 900-1000 yıllarından başlayarak takriben 1000 yıldır devam etmektedir. Bu arada bir televizyon ile bir radyo 4 yıldır bu ay içinde Aleviliğe ait program yapıyorlar. Bu cesareti gösteren tv ve radyocuları kutluyorum. Ancak izlediğim programlarda bazı yanlış şeyler söyleniyor. Neler yanlıştı önce onu söyleyeyim.

35
0

Önce 1400 senelik Müslüman olduğumuz nereden çıktı. 400 yıllık bir yanlış var. Sonra nasıl Müslüman olduk? Onu aşağıda anlatacağım. Alevi dedelerinin hepsinin Hz. Ali soyundan olduğu bir uydurmadır. Benim soyumun İmam Rıza’ya gittiği söyleniyor. Bunu Cavit Baysun’a 1957’de söylediğim zaman “oğlum senin hatların Orta Asya’dan gelişini kanıtlıyor. Sen nasıl Arap soyundan olursun” demişti. Hünkar Hacı […]

Bu içeriği görüntüleyebilmek için, şu seçeneklerden birine abone olmalısınız: 1 yıllık e-dergi aboneliği or 6 aylık e-dergi aboneliği.