Ana Sayfa 100. Sayı 100. sayı yemeğimiz 13 Haziran’da

100. sayı yemeğimiz 13 Haziran’da

82

Okurlarımız ve dostlarımız soruyordu, her yıl yaptığınız yemekli toplantınızı ne zaman yapacaksınız diye. Genellikle mart-nisan aylarında yapardık. Ama bu yıl 100. sayımızı beklemek istedik. Bir de mümkünse Baha’nın da aramızda olmasını. İşte ikisi de oldu. Bilim ve Gelecek’in 100. sayısı elinizde; Baha arkadaşımız da aramızda.

Yemekli toplantımızı 13 Haziran Çarşamba akşamı saat 20.00’de gerçekleştireceğiz. Yine geçtiğimiz yıl yaptığımız yerde, Beyoğlu Pera Palas Secret Garden’da olacak gecemiz. Okurlarımızla, yazarlarımızla buluşacağız, söyleşeceğiz, yiyip içip eğleneceğiz. Tüm dostlarımızı bekliyoruz. Davetiyelerimiz 70 TL. Bunun küçük bir kısmı da Bilim ve Gelecek’e katkı olacak. Katılmak isteyenler dergi büromuza telefon ederek yer ayırtabilirler.

Böyle bir derginin hiç aksamadan 100. sayısına ulaşması önemli. Tabii ki zorluklarla, ama büyük bir mutlulukla çıktı bu 100 sayı. Elinizdeki dergide Ender, Nalân ve Baha’nın 100. sayı yazılarını okuyabilirsiniz. Bu başarı esas olarak dergi emekçilerinindir. Böyle döngü anlarında, bu köşede onların adlarını saymak ve teşekkür etmek geleneğimizdir.

Başta halen kolektifimizin emekçileri olan Ender Helvacıoğlu, Nalân Mahsereci, Baha Okar, Deniz Karakaş ve Eren Taymaz’a… Dergimizin dört kurucusundan diğer ikisi Ruken Kızıler ve Levent Gedizlioğlu’na… Çeşitli dönemlerde Bilim ve Gelecek’i sırtlamış arkadaşlarımız Volkan Tozan, Erkan Baş, Özer Or, Meriç Şenyüz, Ulaş Karakul, Nıvart Taşçı, Uğurcan Esiroğlu, Özlem Özdemir, Volkan Çetin ve Ezgi Altınışık’a… Genç arkadaşlarımız Uğur Erözkan, Çağlar Kılınç, Şule Dede, Nazan Mahsereci ve Osman Altun’a ve tüm diğer temsilcilerimize… Yüzlerce destekçimizden neredeyse çalışanımız gibi olan Ahmet Doğan, Savaş Emek, Suzan Yılmaz, Murat Çınar, Alâeddin Şenel, Metin Hotinli, Ömer Tuncer, Tuncay Altuğ, Ergi Deniz Özsoy, Erdem Erinç, Afşar-Ali Timuçin, Haluk Eyidoğan, Hasan Aydın, Rennan Pekünlü, Yaman Örs, Haluk Ertan, Ali Nesin, Ebru Oktay, Çağlar Sunay, İsmail Hakkı Demircioğlu ve Erkan Oğur’a… En genç destekçilerimiz Muazzez İlmiye Çığ, Serhat Kestel ve Suat-Ayhan Helvacıoğlu’na… Sürekli bölümlerimizin hazırlayıcıları Deniz Şahin, Hikmet Uğurlu, Hasan Torlak, İzlem Gözükeleş, Lütfi Erdoğan, Ali Törün ve Aslı Kayabal’a… Grafikerlerimiz Murat Oğurlu ve Deniz Akkol’a; matbaacılarımız Semih Şekeroğlu ve Ali Daşdöğen’e; muhasebecimiz Elif Akkaya’ya; dağıtımcımız Nur Ata’ya… Ve tabii başta Ergun Adaklı, Hakan Soytemiz, Tuncay Yılmaz ve Mehmet Yeşiltepe olmak üzere en iyi okurlarımız olan cezaevindeki tüm dostlarımıza… Bütün bu güzel insanlara sonsuz teşekkürler.

Ve tabii, artık aramızda olmayan sevgili dostlarımız Kağan Güner, Zafer Kaya ve Fahir Özel ile değerli bilim insanı ve yazarlarımızdan Cemal Yıldırım, Ali Nahit Babaoğlu ve Şükrü Günbulut’un anıları hep aramızda olacak.

***

Gerekli hazırlıkları tamamlayamadığımızdan bu yıl Ütopyalar Toplantısı’nı gerçekleştiremeyeceğiz. Bir yıl ara vermiş olduk, gelecek yıl devam etmek üzere diyelim. Fakat genç arkadaşlarımız Gençlik Kampı’nı yapacaklar; 25 Haziran-1 Temmuz arasında, yine aynı yerde, Karaburun’da. Biz de kendilerine destek olacağız.

Bu yazıyı acı bir haberle bitirmek istememiştik ama öyle oldu. Geçtiğimiz ay değerli araştırmacı ve yazarımız Şükrü Günbulut’u kaybettik. Aydınlık düşünceleri ve onurlu duruşuyla hep aramızda olacak. Hepimizin başı sağ olsun.

Dostlukla kalın…

Önceki İçerikBilim ve Gelecek ‘dalya’ dedi Henüz bir arpa boyu yol aldık
Sonraki İçerikPardus: nereden nereye?