Ana Sayfa 140. Sayı Logicomix’li abone kampanyası

Logicomix’li abone kampanyası

379

Bilim ve Gelecek iki yıl aradan sonra yeni bir abone kampanyası açıyor. Biliyoruz, bir dergiye abone olmanın eskisi kadar işlevi yok. Posta koşullarının “felaket” diye nitelendirilebileceği günümüzde, abone olmak, dergisinin geç gelmesini, hatta bir yerlerde takılıp hiç gelmemesini göze almak demek. Fakat bizimki gibi dergiler için abone sayısını artırmanın büyük bir işlevi var; bunu tüm okurlarımız biliyor. Bilim ve Gelecek abonelerinin çoğu dergiye katkı olması için bu sıkıntıları sineye çekiyorlar (hem abone olup hem de beklememek için aybaşı bayiye gidip dergi alan okurlarımız var, biliyoruz); dolayısıyla dergimizin gerçek sahipleri onlardır.

Biz de elimizden geldiğince abonelerimizin şikâyetlerini karşılamaya çalışıyoruz. Ve onlara küçük hediyeler sunmaya… İşte “Logicomix’li abone kampanyası” bunlardan biri. Ekim ve Kasım ayları süresince Bilim ve Gelecek’e yıllık abone olacak okurlarımıza Logicomix adlı çizgi romanı hediye edeceğiz.

Okurlarımız içinde okuyup hakkını verenler vardır, ama biz de vurgulayalım: Logicomix müthiş bir kitap! Dünya çapında ünlü ve ödüllü bir bilimsel çizgi roman. Ülkemizde Özge Özgür’ün İngilizceden çevirisiyle Albatros Kitap tarafından yayımlandı. Tamamı renkli, kuşe kâğıda basılı 345 sayfalık dev bir eser; piyasa değeri 40 TL.

Treviso Çizgi Roman Festivali’nde “En İyi Yabancı Çizgi Roman Ödülü”nü kazanan Logicomix hakkında bu sayımızda yayınladığımız makalesinde matematikçi Paolo Mancosu şunları yazıyor:

Logicomix, Bertrand Russell’ın 1939 yılına kadarki yaşamını, mantık ve matematiğin temellerine yaptığı entelektüel katkıyı anlatan bir çizgi roman. Amacı matematiğin kesin temellerini anlamaya dönük girişimdeki entelektüel arayışın heyecanını, Russell’ın psikolojik çetrefilleriyle de harmanlayarak okura iletmek. Kitap sözü geçen gelişmelerin kilometre taşlarını ve temel fikirleri aktarmak konusunda olağanüstü bir iş ortaya çıkarıyor. Yazarlar, provoke edici fikirler içeren son derece karmaşık bir konunun üstesinden gayet estetik ve eğlenceli bir biçimde gelmeyi başarmış. Bazı eleştirilerim olmasına karşın şiddetle öneriyorum.”

Logicomix’i okumayan kalmasın. Sevdiklerinize bir Bilim ve Gelecek aboneliği hediye ederek, onlara bu güzelim çizgi romanı da kazandırabilirsiniz. Aboneliği devam eden okurlarımız da bu iki ay içinde abonelik sürelerini bir yıl daha uzatarak bu eseri edinebilirler. Tüm okurlarımızı ve bilim dostu kurumları abone kampanyamıza katılmaya çağırıyoruz.

***

Bilim ve Gelecek Kitaplığı’nın yeni kitabı Ekim ayı içinde bilim okurlarına ulaşacak: Yaman Örs’ün “Evrim Kuramının Dayanılmaz Bilimselliği” adlı çalışması. Prof. Dr. Yaman Örs, evrim kuramına yönelik gerici saldırılara karşı ülkemizde en ön safta mücadele eden bir biliminsanı. Kitabında, konuya hem bilimsel hem de felsefi açıdan yaklaşıyor. Türkiyeli bilim okurlarına öneririz.

***

Cezaevi’nde 4 ay 16 gün kalıp tahliye olduktan sonra dört türbanlı öğrencinin daha şikâyeti üzerine aynı suçlamalarla yeniden yargılanmaya başlayan Prof. Dr. Rennan Pekünlü’nün duruşmasına 18 Eylül’de İzmir 9. Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Mahkeme hâkimi, kararı açıklamak üzere, duruşmayı 2 Ekim 2015 Cuma gününe erteledi.

Haydi, Rennan Pekünlü ile dayanışmaya! Ülkemizin önde gelen bir gökbilimcisinin laikliği savunduğu için cezaevine konulması ayıbını bir kez daha yaşamayalım.

Dostlukla kalın…

Önceki İçerik‘Relativistik kütle’ balonu
Sonraki İçerikYeni bir insan türü Homo naledi!