Ana Sayfa 197. Sayı Bilim ve Gelecek tekrardan tüm ülkede dağıtımda

Bilim ve Gelecek tekrardan tüm ülkede dağıtımda

125

Elinizdeki sayıyla birlikte Bilim ve Gelecek’i tekrardan ulusal dağıtıma veriyoruz. Yani dergimiz Nisan ayı öncesinde hangi satış noktalarına gidiyorsa bu aydan itibaren aynı satış noktalarında bulunabilecek. Bizimki gibi sermayesiz bir dergi için bu ciddi bir risk. Ama bu riski almak zorundaydık. Okurlarımızdan Bilim ve Gelecek’in eskisi gibi tüm yurtta bulunabileceğini çevrelerine duyurmalarını rica ediyoruz.
Tahmin edebileceğiniz gibi giderlerde inanılmaz bir artış var. Türk lirasının değer kaybetmesiyle birlikte, tamamen dövize endeksli kâğıt ve baskı fiyatları iki katına çıktı. Posta ve kargo fiyatları aldı başını yürüdü. Rutin büro giderlerindeki artışı söylemiyoruz bile. Buna rağmen Bilim ve Gelecek’in fiyatını yükseltmeyi veya sayfa sayısını indirmeyi düşünmüyoruz. Okurlarımızdan da dergiyi alarak, yayarak, abone ve e-abone olarak destek olmalarını istiyoruz. Umarız yayıncılık bu darboğazdan geçecektir.

***

Kitap yayıncılığında ise sonbahar ile birlikte yeni bir atılım planlıyoruz. “50 Soruda dizisi” bünyesinde iki yeni kitap Eylül ve Ekim aylarında okurlarıyla buluşacak: Evrim Ağacı adlı popüler bilim sitesinin kurucusu ve yöneticisi Çağrı Mert Bakırcı’nın “50 Soruda Evrim” kitabı ile Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Cem Balçıkanlı’nın “50 Soruda Yabancı Dil Eğitimi” adlı kitapları. Herkesin anlayabileceği bir dille yazılmış iki kitabın da ilgi göreceğini umuyoruz. Bu iki kitabın içeriği konusunda geniş bilgiyi dergi sayfalarında bulacaksınız. Öte yandan baskıları tükenmiş olan “50 Soruda Görelilik Kuramları”, “50 Soruda Maddenin Evrimi”, “50 Soruda Endüstri Mühendisliği” ile Hasan Aydın ve Mehmet Dağ imzalı “Ortaçağ İslam Kültüründe Felsefe” adlı kitapların yeni baskıları da bir ay içinde çıkacak. Bilim ve Gelecek Kitaplığı 50 Soruda dizisi dışında da birkaç kitabı sonbahar programı içinde hazırlıyor. Bu kitaplar konusunda da gelecek ay bilgi vereceğiz.

***

Elinizdeki sayının kapak dosyası “Modernite kimin hikâyesi?”. Bilindiği gibi Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Bize 150 yıldır başkalarının hikâyesi anlatılıyor” demişti. AKP iktidarının İslamcılık ve Osmanlıcılık özleminin ifadesiydi bu cümle. Biz de Modernite’nin ne olduğunu, tarihsel süreç içindeki yerini, Türkiye Modernitesini, saltanatçılığın mı cumhuriyetin mi “yabancı” olduğunu vb. yazmak istedik. Ender Helvacıoğlu’nun geniş makalesinin ilgiyle okunacağını umuyoruz.

***

4 Eylül, Turan Dursun’un katledilişinin 30. yıldönümü. Bu büyük aydınlanma kahramanımızı günümüz koşullarında daha da kuvvetli biçimde anmak istedik. Kendisini saygıyla ve sevgiyle hatırlıyoruz. Öğretisi, yöntemi yolumuzu aydınlatıyor.

Dostlukla kalın…

Önceki İçerikModernite kimin hikâyesi?
Sonraki İçerikBilim ve Gelecek Eylül sayısı bayilerde!