Ana Sayfa 238. Sayı Uzay çalışmalarının geleceği

Uzay çalışmalarının geleceği

Uzay her zaman insanlık için gizemlerle dolu ve ulaşılması güç bir alan oldu. Çok kısa bir süredir Dünya atmosferinin dışına yolculuklar yapılmaya başlandı. Kimilerine göre yolun daha çok başındayken kimilerine göreyse gezegenimize davranış şeklimiz ve siyasi koşulların getirdiği kutuplaşmadan ötürü kendimizi yok etmek üzereyiz. Şüphesiz ki geleceğe dair net çıkarımlar yapmak zor fakat evreni keşfetmek ve varlığını sürdürmek üzerine türümüzün geniş bir potansiyeli olduğu açık. Bu potansiyelin ne kadarını gerçekten bilimsel araştırma için kullandığımız ise bir soru işareti.

53

Özgür Can Özüdoğru Okuyacağınız yazı Eylül 2023’te Fethiye’de gerçekleşen LOGOS Seminerleri Gelecek Buluşmaları kapsamında Özgür Can Özüdoğru tarafından “Uzay Çalışmalarının Geleceği” başlığıyla gerçekleştirilen konuşmanın içeriğinden yola çıkılarak hazırlanmıştır. İnsanlık için uzaya erişmenin çeşitli nedenleri vardır. Devletler için en önemlisi şüphesiz ki uzaya çıkabiliyor olmanın getirdiği güç gösterisidir. Uzay sanayisinin en önemli yan ürünü savunma sanayisini […]

Bu içeriği görüntüleyebilmek için, şu seçeneklerden birine abone olmalısınız: 1 yıllık e-dergi aboneliği or 6 aylık e-dergi aboneliği.
Önceki İçerik6 Şubat depremleri sempozyumu açış konuşması
Sonraki İçerikYerel yönetimlerde teknolojik egemenlik
Barcelona deneyimi