Ana Sayfa Dergi Sayıları 45. Sayı Bilim ve Gelecek Kitaplığı yola çıktı! “Gidilecek çok yer var…”

Bilim ve Gelecek Kitaplığı yola çıktı! “Gidilecek çok yer var…”

Yıllardır yaşatmaktan vazgeçmediğimiz bir hayalimizi sonunda gerçekleştirdik. Bilim ve Gelecek olarak, yayın faaliyetimizi kitaplarla da zenginleştirmek… Türkçe bilim kitapları alanı üstüne yıllardır düşündüğümüz, en önemlisi, dergi faaliyetimiz sırasında zaman zaman başvuracak temel ve popüler bilim kitapları, bilim klasikleri ve popüler bilim yazarları sıkıntısı çektiğimiz için, bu alandaki boşluğun çok uzun süredir ayrımındaydık. Kafamızda sürekli bu boşluğun nasıl doldurulabileceği, ne tür yayınlar yapılabileceği, ne tür diziler kotarılabileceği üstüne fikirler dolaşırdı; bunları yazarlarımızla ve dostlarımızla da paylaşırdık.

14
0

Sonunda cesaretli bir adım attık. Yola çıktık. Gidilecek çok yer, yapılacak çok iş var… Yayın holdinglerinin ve büyük bankaların “tekelleşme” yolunda ilerledikleri, kendi yağıyla kavrulan yayınevlerinin nefes almakta zorlandıkları bir “piyasaya” girdiğimizin bilincindeyiz. Sermayemiz her zaman olduğu gibi insanlığın ve ülkemizin bilimsel bilgi/düşünce birikimi, emeğimiz ve tabii ki okurlarımız, dostlarımız. Şimdi yıllardır biriktirdiğimiz, bir kısmını […]

Bu içeriği görüntüleyebilmek için, şu seçeneklerden birine abone olmalısınız: 1 yıllık e-dergi aboneliği or 6 aylık e-dergi aboneliği.