Ana Sayfa 45. Sayı Türkiye’de Özgür Yazılım

Türkiye’de Özgür Yazılım

Bir yanda en az Windows kadar başarılı ve daha iyiye doğru yol alan Pardus ve buradan kazandığı deneyimle zenginleşen ulusal yazılım sektörü, diğer yanda ise çok büyük paralar akıtılan, insanları sınırlı kullanıcılar olarak gören, onları üretmeye teşvik etmeyen Microsoft ürünleri var. Microsoft ile Özgür Yazılım arasında yapılan tercih, Türkiye’nin bağımsızlığı üzerine yapılan bir tercihtir.

18

2005 yılının ilk günleri Türkiye’deki özgür yazılımcılar için oldukça sıcak günlerdi ve özgür yazılımın Türkiye’de gelmiş olduğu aşamayı, bunu takiben gerçekleşen nitel sıçramayı göstermesi açısından da kritikti. Birincisi, hükümetin bilişim politikasındaki çelişkiler tüm açıklığıyla ortaya çıkmıştı. İkincisi ve daha önemlisi, özgür yazılımcılar, bilgisayarları başından kalkmış, belirli talepleri olan, eleştiren, eleştirdikleri yerine alternatif politikalar koyan özneler […]

Bu içeriği görüntüleyebilmek için, şu seçeneklerden birine abone olmalısınız: 1 yıllık e-dergi aboneliği or 6 aylık e-dergi aboneliği.
Önceki İçerikCevher artık kazmanın ucunda değil, jeofizikte
Sonraki İçerikDoğu’dan Batı’ya bilim ve felsefe köprüsü: Endülüs – 1 İbn Bâcce
Bilgisayar mühendisi. Dergimizde bulunan, "Bilişim Dünyasından" adlı sürekli bölümün yazarı. İnternet teknolojileri, bilişim, yazılım gibi alanlara dair yazılar yazmakta, seminerler vermekte.