1İlk uzay mekiği’nin (space shuttle) fırlatılışı

12 Nisan 1981’de ilk uzay mekiği Columbia yörüngeye fıtlatıldı. Bu NASA’nın 30 sene boyunca sürecek uzay programının başlangıcıydı. Daha önce dört kez uzaya çıkmış ve Ay’da yürümüş olan astronot John Young da ekibini içerisindeydi.
2Bulutların arasından…

18 Haziran 1983’te Uzay mekiği Challenger bulutların arasından uzaya doğru yolculukta. Astronot Sally Ride ise bu uçuşla uzaya çıkan ilk Amerikalı kadın oluyor.
3STS-112 Uluslar Arası Uzay İstasyonu ile buluşuyor

7 Ekim 2002’de yapılan fırlatmanın ardından uzay mekiği mürettebatı uluslararası uzay istasyonuna kargo taşıyor. Astronot David A. Wolf ayaklarına bağlanan robotik kol yardımıyla uzay istasyonu için gerekli teknik görevleri yerine getiriyor.
4Astronot Andrew Fuestel Uluslararası Uzay İstasyonu’na geri girerken

22 Mayıs 2011’de son gerçekleştirilen uzay mekiğu görevlerinden birinde astronot Fuestel 8 saat 7 dakikalık bir uzay yürüyüşünün ardından Uluslararası Uzay İstasyonu’na geri dönüyor.
5Dünya manzarası eşliğinde Uluslararası Uzay İstasyonu tamiratı

STS-116 görevi esnasında Amerikalı astronot Robert L. Curbeam Jr. (solda) ve Avrupalı astronot Christer Fuglesang Uluslararası Uzay İstasyonu üzerinde inşa ve onarım görevlerini yerine getiriyorlar.
6Hubble Uzay Teleskobu tamir edilirken

Aralık 2009’da astronotlar Steven L. Smith ve John M. Grunsfeld Hubble Uzay Teleskobu üzerinde tamirat yapıyorlar. Bu esnada uzay mekiği Discovery (fotoğrafın alt kısmında görünen) teleskop ile birleşme gerçekleştirmiş durumda.
7Tek başına…

İnsanlığın uzay yolculuğuna dair simgesel karelerinden biri. Astronot Bruce McCandless uzay boşluğunda yapayalnız. Bu esnada uzay mekiği Challenger içindeki arkadaşları tarafından çekiliyor bu kare. Burada, bir insan ilk defa herhangi bir iple bağlanmamaksızın uzay boşluğuna kendini serbest bırakıyor. Astronot, hareketini sırtında bulunan nitrojen iticileri sayesinde sağlıyor.