Ana Sayfa Astronomi ODTÜ Astrobiyoloji Yayın Serisi Başlıyor

ODTÜ Astrobiyoloji Yayın Serisi Başlıyor

240
0

ODTÜ Amatör Astronomi Topluluğu tarafından düzenlenen “2. ODTÜ Astrobiyoloji Yayın Serisi“, 13-14 Kasım Tarihlerinde çevrimiçi olarak düzenlenecek. Uluslararası astrobiyoloji camiasından katılımcıların İngilizce yapılacak olan konuşmalarını da içeren konferans programını aşağıda bulabilirsiniz:

Astrobiyoloji Konferansının Youtube hesabı üzerinden canlı yayınlar şeklinde düzenlenecek olan konferansa katılım ücretsizdir.
Türkiye’de astrobiyolojiye olan ilgiyi arttırmak ve astrobiyolojiyle akademik veya amatör olarak ilgilenenleri bir araya getiren ortak bir platform oluşturmak amacıyla birincisi 2017 yılında düzenlenen ODTÜ Astrobiyoloji Konferansları, 2020 yılında kadar ODTÜ Amatör Astronomi Topluluğuyla Biyoloji ve Genetik Topluluğunun ortak bir girişimiyle düzenlenmiştir. Dünyayı etkisi altına alan pandemi koşulları sebebiyle 2020 yılında çevrimiçi formatla yeniden yapılaşan konferans, 2021 yılında da bizlerle olacak.

Astrobiyoloji Nedir?
Astrobiyoloji, Dünya dışındaki diğer gökcisimlerinde ve uzayda yaşamın var olma koşullarını inceleyen, Dünya’daki yaşamın ortaya çıkmasını sağlayan koşulları araştırıp evrende yaşamı oluşturabilecek faktörleri belirlemeye çalışan ve jeolojiden astronomiye çok çeşitli bilimleri bir araya getiren disiplinler-arası bir çalışma alanıdır.