Ana Sayfa 229. Sayı Patent sisteminin kırılma noktaları

Patent sisteminin kırılma noktaları

Dünya ölçeğinde yılda 5 milyona yakın patent başvurusunun yapıldığı gerçeği, patenti VIP-Çok Önemli Kişi/Very Important Person yapmakta; en iyiyi en uygun fiyata satın almak isteyen insanoğlu (tüketici/müşteri) ile patentin katma değeriyle en yüksek fiyattan satmak isteyen insanoğlunun “mucit”likten tüccarlığa evrilmesi arasında işler karışmaktadır. Patent, kıssadan hisse; kamu eliyle verilen ama kamu yararıyla çelişen negatif bir hak olabilir mi?

133

Okuyacağınız makale, Zekeriya Şimşek’in kaleme aldığı “50 Soruda Bir Sömürgeleştirme Aracı Olarak Patentler” başlıklı kitap çalışmasından alınmıştır. “Patentin kırılma noktaları nelerdir?” sorusunun yanıtıdır. Söz konusu kitap yakında Bilim ve Gelecek Kitaplığı’nın “50 Soruda” dizisi bünyesinde yayımlanacaktır. Okurlarımıza kitabın içeriği hakkında bir ön fikir de vermek istedik. Yıl 1980. Taif/Suudi Arabistan’da toplanan OPEC üyeleri, sanayileşmiş ülkelerin […]

Bu içeriği görüntüleyebilmek için, şu seçeneklerden birine abone olmalısınız: 1 yıllık e-dergi aboneliği or 6 aylık e-dergi aboneliği.
Önceki İçerikMerak: Coğrafi keşiflerden bilimsel keşiflere
Sonraki İçerikTuğba Tekerek ile ‘Taşra Üniversiteleri’ üzerine söyleşi