Ana Sayfa Dergi Sayıları 242. Sayı Menotti’nin ardından… Sağın futbolu ve solun futbolu

Menotti’nin ardından…
Sağın futbolu ve solun futbolu

Sağın futbolunda oyuncu, galibiyet ya da puan sıralamasındaki yer için kullanılan bir alettir. Solun futbolunda oyuncu, güzellik yaratan, halkla dayanışma içinde olan, düşünen bir varlıktır. Bundan amaç, yeni bir toplum düzeninde yeni insanın oluşmasını sağlamaktır. Che’nin bir sözü vardır: “Biz devrimi insanların günlük ekmeğini garanti altına almak uğruna yapmıyoruz. Yaşamı değiştirmeye çalışıyoruz.” Yani solun futbolunda, bir tek kazanmak için oynamıyoruz, daha iyi olmak, sevinç duymak, bir şenlik yaşamak, insan olarak gelişmek için oynuyoruz.

136
0

Cesar Luis Menotti Gerek futbolcu gerekse teknik direktör olarak Arjantin futbolunun efsane isimlerinden biri olan César Luis Menotti, 5 Mayıs 2024’te 85 yaşında hayatını kaybetti. Ünlü futbolcu Maradona’nın futbol sahnesine çıkmasını sağlayan Menotti, 1978’de Arjantin’e ilk dünya kupasını da kazandırmıştı. Menotti sosyalist kişiliğiyle de tanınıyordu; genç yaşında Arjantin Komünist Partisi üyesi olmuştu. “El Flaco” (İnce […]

Bu içeriği görüntüleyebilmek için, şu seçeneklerden birine abone olmalısınız: 1 yıllık e-dergi aboneliği or 6 aylık e-dergi aboneliği.