Ana Sayfa Dergi Sayıları 242. Sayı Yeni sömürgecilik modeli: Siyanürle altın madenciliği

Yeni sömürgecilik modeli: Siyanürle altın madenciliği

Şu anda ülkemizde altın ve ihracata yönelik olarak üretilen madenlerin işletmesinin ülkemize ciddi bir katkısı olmadığı gibi başta kaynak kaybı, çevre kirliliği, doğal yıkım gibi pek çok olumsuzluğu da beraberinde getirmektedir. Özellikle altın madenlerinin yabancı şirketler ve yerli ortaklarınca işletilmesinde kamu yararı yoktur. Ülkemizdeki vahşi madencilik durdurulmalıdır. Yasaların elden geçirilmesi, üretilen madenlerin ülkemizde kalması, kendi sanayimizde kullanılması, sanayi yoksa kurulması gerekmektedir.

66
0

Dr. Hüseyin Karakuş “Aman bu ne? Altın? Sarı, pırıl pırıl, halis altın! Yoo, tanrılar, içim başka dileğim başka değil benim. Ben kök istedim sizden, cömert tanrılar, kök! Altının bu kadarı karayı ak, çirkini güzel, Yanlışı doğru, soysuzu soylu, yaşlıyı genç, Korkağı yiğit etmeye yeter de artar bile. Niçin yaptınız bunu tanrılar? Nedir zorunuz? Bilmez olur […]

Bu içeriği görüntüleyebilmek için, şu seçeneklerden birine abone olmalısınız: 1 yıllık e-dergi aboneliği or 6 aylık e-dergi aboneliği.