Ana Sayfa Dergi Sayıları 242. Sayı MEB’in bilime ve laikliğe aykırı eğitim programı (müfredat) hazırlama çabaları

MEB’in bilime ve laikliğe aykırı eğitim programı (müfredat) hazırlama çabaları

AKP, 22 yıllık iktidarı süresince bütün toplumsal sistemi, kamusal yaşam alanları ve bunun en önemli ayağı olan eğitimi kendi siyasal İslamcı öğretisi yönünde dönüştürmek için sürekli bir çaba içindedir. Ders programlarıyla, kitaplarıyla, kadrolaşması ve tarikat-cemaat uzantısı vakıf ve derneklerle yaptığı protokollerle epey yol kat etmiştir. AKP, bu yolla siyasal İslam’ın toplumsal yaşamı bütünüyle denetimi altında bulundurmak, cumhuriyet devrimleriyle elde ettiğimiz kazanımları karşı-devrim girişimleriyle yok etmek istemektedir.

82
0

Prof. Dr. F. Dilek Gözütok Önce MEB’in sitesine “Temel Yaşam Becerileri”, “Adabı Muaşeret” vb. adlarında din öğretmeyi amaçlayan (Aşağıda bazı örnekleri verilen) ve adına “Program” dedikleri bazı metinler düştü. Daha sonra “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Müfredatı” başlığı ile 10 yıllık çalışmanın ürünü olduğu belirtilen bir metin yayınlandı. Bir hafta içinde kurumlardan ve kişilerden görüş bildirmeleri […]

Bu içeriği görüntüleyebilmek için, şu seçeneklerden birine abone olmalısınız: 1 yıllık e-dergi aboneliği or 6 aylık e-dergi aboneliği.