Ana Sayfa Dergi Sayıları 45. Sayı Biyolojik zenginlikler piyasaya düşürülüyor Gen emperyalizmi

Biyolojik zenginlikler piyasaya düşürülüyor Gen emperyalizmi

Doğada milyarlarca yılda oluşan gen havuzu patentleme yarışına araç edilmiş durumda. Yeryüzünün biyosferini oluşturan büyük ekosistemlerin hepsini ticari olarak kapatmak ve özelleştirmek, ticari kafalı bilim insanlarının ve arkalarındaki tekellerin hayallerinin doruk noktasıdır. Bugün artık genler piyasada! “Yeşil altın”a hücum dönemini yaşıyoruz. Emperyalist ülkeler, dünyanın biyolojik zenginliklerini sahipleniyorlar ve muazzam kârlar elde ediyorlar.

27
0
Bedenimizin sınırboylarında ve surlarında bekleyen bağışıklık askerleri var. Patojenlerle ilk karşılaşanlar erler; generaller daha spesifik roller için, kendilerine ihtiyaç oluşana kadar biraz daha geri planda tutuluyorlar.

İnsanoğlu öncelikle bulduğu taşı ve ağaçları işleyerek yaşamını bir parça kolaylaştırmıştı. Sonra çamuru, madenleri işlemeye başladı; hayatı daha da kolaylaştı. Hatta bu saydıklarımızı başarılı şekilde işleyenler güç kazanmaya başladılar. Bütün bu alanlardaki başarılar ve insanın araştırıcı yönünün de katkıları, işi sanayi devrimine kadar getirdi. Sanayi devrimini gerçekleştiren toplumlar, geri kalmış ülkeleri birer ham madde deposu […]

Bu içeriği görüntüleyebilmek için, şu seçeneklerden birine abone olmalısınız: 1 yıllık e-dergi aboneliği or 6 aylık e-dergi aboneliği.