Ana Sayfa Dergi Sayıları 49. Sayı Türkiye arkeolojisinin öncü kadınlarındandı Prof. Dr. Ufuk Esin’i yitirdik…

Türkiye arkeolojisinin öncü kadınlarındandı Prof. Dr. Ufuk Esin’i yitirdik…

Ufuk Esin’in şahsında Türkiye arkeolojisi, kendisini ellerinde büyüten analarından birini daha yitirdi. Esin, arkeolojik verilerin pozitif bilimlerin yardımıyla değerlendirilmesi demek olan arkeometrik çalışmaların ülkemizdeki öncüsüdür. ODTÜ Keban ve Aşağı Fırat Projesi çerçevesinde yürüttüğü, yine son yıllarında Aşıklı Höyük’de yaptığı kazılar, çok önemli bilgiler sunmuştur. Son çalışmalarından biri de, TÜBA tarafından hayata geçirilen, kültür varlıklarımızın ekonomik kalkınma aracı olarak değerlendirilmesini amaçlayan TÜKSEK Projesi’ydi.

49
0

19 Ocak 2008’de, Türkiye arkeolojisi, kendisini ellerinde büyüten analarından birini daha yitirdi. Uzun meslek yaşamı boyunca Türkiye arkeolojisine çok yönlü hizmet veren Prof. Dr. Ufuk Esin’in son büyük katkılarından biri de, Türkiye Kültür Sektörü (TÜKSEK) düşüncesini ortaya atarak, bu düşüncenin kurucuları arasında yer aldığı Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından hayata geçirmesini sağlamak olmuştu. Temelde, Türkiye’nin […]

Bu içeriği görüntüleyebilmek için, şu seçeneklerden birine abone olmalısınız: 1 yıllık e-dergi aboneliği or 6 aylık e-dergi aboneliği.