Ana Sayfa Dergi Sayıları 52. Sayı Sizi artık Marx bile kurtaramaz!

Sizi artık Marx bile kurtaramaz!

Ülkemizin önde gelen sanayicilerinden İshak Bey, “Marx’ı yeniden keşfetmemiz lazım” buyurmuş. Dahası, dünyanın en zenginlerinin de en zengini olan Mr. Gates eşitsizliklerden yakınıp daha adil bir düzen kurulması çağrısı yapmış. Kapitalist sınıf temsilcilerinin bu Marx tutkusu nereden kaynaklanıyor acaba? Ne gibi bir çıkarları var? Bu “yeni yetme Marksist kapitalistler”, küresel kapitalizmin yıkıcılığına, savurganlığına, ahlaksızlığına dair örnekleri nedense hep Çin’den, Rusya’dan ve Hindistan’dan veriyorlar. İlginç değil mi?

46
0

İşadamları Marx’ı anımsamışlar. Ülkemizin önde gelen sanayicilerinden İshak Bey, “Marx’ı yeniden keşfetmemiz lazım” deyince, çoğunluğu işadamlarından oluşan topluluktan yoğun alkış almış. Dahası, dünyanın en zenginlerinin de en zengini olan Mr. Gates eşitsizliklerden yakınıp daha adil bir düzen kurulması çağrısı yapmış. Kapitalist sınıf temsilcilerinin bu Marx tutkusu nereden kaynaklanıyor acaba? Neden “daha insancıl bir kapitalizm” sloganları […]

Bu içeriği görüntüleyebilmek için, şu seçeneklerden birine abone olmalısınız: 1 yıllık e-dergi aboneliği or 6 aylık e-dergi aboneliği.