Ana Sayfa Dergi Sayıları 75. Sayı ‘50 Soruda Görelilik Kuramları’ çıkıyor

‘50 Soruda Görelilik Kuramları’ çıkıyor

86
0

Bilim ve Gelecek Kitaplığı’nın “50 Soruda…” dizisinin üçüncü kitabı Mayıs ayı içinde çıkıyor: Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü öğretim üyesi İbrahim Semiz’in kaleme aldığı “50 Soruda Görelilik Kuramları”. “50 Soruda…” dizisinin hazırlıkları vesilesiyle tanıştığımız İbrahim Semiz’in ülkemizin kısır popüler bilim yazarlığı alanına nitelikli bir armağan olacağını gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz. Görelilik kuramlarının kapsadığı, günümüz fiziğinin temeli olan çetrefilli konuları, diyalog yönteminden de yararlanarak, olabilecek en sade biçimde ve okuru yakalayacak keyifli bilgilerle anlatmayı başarıyor.

Bilim ve Gelecek ailesi olarak “50 Soruda…” dizisine büyük önem veriyoruz. Bu dizi birkaç yıl içinde temel bilim kültürü edinmek isteyen herkese, özellikle gençlere yönelik ciddi bir bilim kütüphanesi oluşturacak ve aydınlanma mücadelesine önemli bir katkı olacaktır. Dizi şimdilik mali zorluklara göğüs gererek yürüyor. Dizi kitapları yayınevimizin en çok satanları arasında yer almasına karşın, masrafların kısa sürede ödenme zorunluluğu, ama satış gelirlerinin çok daha sonra elde edilmesi bizi zorluyor. Bu noktada bulduğumuz ve yaygınlaştırmaya çalıştığımız çözüm “50 Soruda dizisine yıllık abonelik” sistemidir. Bu yıl içinde çıkacak 13 kitap için 100 TL ödeyerek olunacak abonelerin sayısının artması, dizinin yaşamını da garanti altına almak anlamına geliyor. Tüm okurlarımızı ve dostlarımızı bu konuda duyarlı olmaya, abone olmaya ve bulmaya çağırıyoruz.

***

ODTÜ öğrencileri 6 Mayıs Perşembe günü saat 12.30’da “Evrim Paneli” düzenliyorlar. Panelin katılımcıları Prof. Dr. Aykut Kence, Alâeddin Şenel, Prof. Dr. Metin Özbek ve Genel Yayın Yönetmenimiz Ender Helvacıoğlu. ODTÜ MM 25 Salonu’nda yapılacak olan panele ODTÜ öğrencilerini ve Ankaralı okurlarımızı bekliyoruz.

***

“Yeniden Ütopya” genel konulu 17. Ütopyalar Toplantısı, 21-27 Haziran tarihleri arasında Karaburun’da yapılacak. Bu yıl toplantı bünyesinde bir de Gençlik Kampı düzenleniyor. Genç arkadaşlar Karaburun’un güzelim doğasıyla iç içe çadırlarda konaklayacaklar. Böylece hem Ütopyalar Toplantısı’nı mümkün olan en az masrafla izleyebilecekler hem de kendi özel programlarını yapacaklar. Ayrıntılı bilgiyi elinizdeki sayının 7. sayfasındaki duyuruda bulabilirsiniz. Öğrenci okurlarımızı Gençlik Kampı’na katılmaya çağırıyoruz.

***

Bilim ve Gelecek çalışanları olarak ülkemizin tüm kol ve kafa emekçilerinin 1 Mayıs İşçi Bayramlarını kutluyoruz.

Dostlukla kalın…