Ana Sayfa Bilim Gündemi Avustralya’da yeni bir dinozor türüne ait fosil kalıntıları bulundu

Avustralya’da yeni bir dinozor türüne ait fosil kalıntıları bulundu

1923
0

Avustralya’da çalışma yürüten biliminsanları, Queensland’ın merkezinde yaptıkları kazılarda yeni bir theropod dinozor türüne ait fosil kalıntılarını keşfettiler.

Biliminsanları tarafından keşfedilen fosil kalıntıları, omur, el ve ayak kemikleri ile henüz hangi bölgelere ait olduğu tanımlanamayan kemik parçalarını içeriyor. Bu fosil kalıntıları, Avusturalya’da bulunan Ustralovenator wintonensis türü dinozorun keşfedildiği yere oldukça yakın bir bölgeden elde edildi. Ustralovenator wintonensis‘in kalıntıları, yapısında neredeyse hiç eksik olmayan bir şekilde bulunmuştu.

New England Üniversitesi ve Swinburne Teknoloji Üniversitesi’nden araştırmacılar, bu yeni türün Australovenator türü dinozorlara benzer bir yapısı olmasına rağmen, belirli farklarının da olduğu ifade ediyorlar.

Royal Society’nin bir yayında yer verilen araştırmayla, Queensland’da bulunan Winton Formasyonu içerisinden elde edilmiş ikinci bir megaraptorid theropod dinozor türünün keşfi raporlandı. Biliminsanları, bu türdeki dinozorların keşfin yapıldığı bölgede baskın olan büyük yırtıcılar olduğunu düşünüyorlar.

Kaynak: https://cosmosmagazine.com/palaeontology/new-dinosaur-remains-unearthed-in-australia