Ana Sayfa Dergi Sayıları 234. Sayı Evrim kuramından spiritüalizme: Alfred Russel Wallace

Evrim kuramından spiritüalizme: Alfred Russel Wallace

Wallace (Darwin gibi), bir Victoria dönemi insanıydı ve bilimsel alanda paradigma değiştirici fikirler üretebilirken, aynı zamanda çağının inançlarının etkisi altında kaldı; yaşadığı döneme özgü ilerleme idealini ve spiritüalizm pratiğini bir arada harmanladı. Bilime içten bağlıydı, bu yüzden insan ruhuna dair sorgulamalarını, tutarlı ve bilime sadık bir düşünce sistemi çatısı altında yürütmeye özen gösterdi; ruhsal süreçlerin tabi olduğu doğa kanunlarını keşfetmeye adadı çalışmalarını.

162
0

Geniş Açı / Prof. Dr. Sedat Ölçer “Umarım kendinize ve bana ait olan çocuğu tamamen katletmemişsinizdir!” Evrim kuramının eş mucidi Alfred Russel Wallace’a Mart 1869’da yazdığı mektupta Darwin, bu sözlerle sitem etmişti. Peki, neydi Darwin’in serzenişinin sebebi? Wallace, Darwin’in Türlerin Kökeni 1859’da yayımlandıktan kısa süre sonra, kendini spiritüalizme (ruhçuluğa) adamaya ve biyolojik evrim kuramını hiç […]

Bu içeriği görüntüleyebilmek için, şu seçeneklerden birine abone olmalısınız: 1 yıllık e-dergi aboneliği or 6 aylık e-dergi aboneliği.