Ana Sayfa Dergi Sayıları 235. Sayı Nobel mevsimi geldi 2023 bilim ödüllerini alan çalışmalar

Nobel mevsimi geldi 2023 bilim ödüllerini alan çalışmalar

Bilim ve Gelecek olarak, Nobel bilim ödüllerini her sene kaçırmadan, konuda uzman yazarlardan okuyucularımıza aktarmak için gayret gösteriyoruz. Her ne kadar gerek Alfred Nobel’in çalışmalarının açtığı sonuçların geçmişi, gerekse Nobel Ödülleri tarihinde yapılan haksızlıklar göz önünde bulundurulsa da kamu gündemine bilimsel gelişmeleri konuşmak için açtığı zemin düşünüldüğünde Nobel Ödülleri vasıtasıyla yapılan çalışmaları aktarma olanağını değerlendirerek birbirinden kıymetli üç çalışmaya ait yazılmış makaleleri okurlarımızla buluşturuyoruz.

80
0

2023 Nobel Ödülleri, geçmiş yıllara göre daha sakin bir tonda geçti denilebilir. Bu duruma başta dünya genelinde baş gösteren bin bir sıkıntı gerekçe gösterilse de, ödülleri yaratan çalışmaların yarattığı sansasyonun da önceki yıllara nazaran daha düşük olduğu düşünülebilir. Fakat detayına bakıldığında bu sene verilen Nobel Ödülleri’nin özellikle pek çok uygulaması olan çalışmaların baz aldığı temel […]

Bu içeriği görüntüleyebilmek için, şu seçeneklerden birine abone olmalısınız: 1 yıllık e-dergi aboneliği or 6 aylık e-dergi aboneliği.