Ana Sayfa Dergi Sayıları 235. Sayı Tarihi ve bugünüyle Ortadoğu Bin yıllık Selahaddin Eyyubi ruhu

Tarihi ve bugünüyle Ortadoğu
Bin yıllık Selahaddin Eyyubi ruhu

Ortadoğu’da bin yıldan bu yana bizi birleştiren ve üst kimliğimizi oluşturan şey, dışarıdan gelen çapulcu akınlarına karşı burada kendi el emeğimizi, ürünlerimizi, zenginliklerimizi korumak uğruna verdiğimiz ortak savaştır. Bizim üstünlüğümüz burada. Biz üretiriz. Zenginliklerimizi geliştiririz ve onu herkesle paylaşırız, ama çapula gelenlere de hadlerini bildiririz. Bu kimlik tarihsel mücadelelerin içerisinde gelişti ve Hıristiyan’ı, Müslüman’ı, Yahudi’si, ateisti ile hepsini kapsadı.

121
0

Ergun Adaklı ile söyleşi Ortadoğu ve Filistin sorunu konusunda geniş bilgiye sahip arkadaşımız Ergun Adaklı ile yaptığımız bu söyleşi 17 yıl önce Bilim ve Gelecek’te (Eylül 2006 tarihli 31. sayı) yayımlanmıştı. Faşist Netanyahu yönetimindeki İsrail devletinin Gazze’ye yönelik saldırıları dolayısıyla konu tekrar gündeme gelince sorunun tarihsel boyutunu da içeren bu güzel söyleşiyi okurlarımıza anımsatmak istedik. […]

Bu içeriği görüntüleyebilmek için, şu seçeneklerden birine abone olmalısınız: 1 yıllık e-dergi aboneliği or 6 aylık e-dergi aboneliği.