Ana Sayfa Dergi Sayıları 1. Sayı Karşılıksız emeğin gücü

Karşılıksız emeğin gücü

Aydökümü

423
0

İşte Bilim ve Gelecek‘imiz elimizde. Bu dergi çok yoğun bir kolektif emek ürünü. İlk satırından son noktasına kadar, karşılıksız emeğin gücünü kanıtlamıştır Bilim ve Gelecek. İrili uf aklı katkı yapan yüzlerce kişiye tek tek teşekkür etmemize olanak yok. Ama öyle katkılar var ki, en azından bir teşekkürü borç biliyoruz. Henüz çıkmamış bir dergiye 50’den fazla abone bulan matematik öğretmeni Ahmet Doğan. Diğer abone şampiyonlarımız: İzmir’den Prof. Dr. İzge Günal, Eskişehir’den Prof. Dr. Can Ayday ve Dr. Ebru Oktay. Hem abone yapan hem büromuzun donanımını sağlayan, her konuda elimiz ayağımız olan arkadaşımız Mehmet Öztürk. Başımızın en sıkışık olduğu zamanlarda maddi birikimlerini bizimle paylaşan Prof. Dr. Haluk Ertan, Dani Bahar, İsmet Arslan, Yakup Yılmaz, Ayhan ve Suat Helvacıoğlu, Hasan Torlak. Dergimizin geleceğini temsil eden genç arkadaşlarımız Elif Dastarlı, Osman Altun, Özer Or ve Dilber Dikici. Bize yol gösteren, fikir ve moral veren dostlarımız Adam Şenel, Halim Spatar, Yaman Örs, Ali Nesin, Cengiz Gündoğdu, Ömer Tuncer, Ali Murat Irat, Savaş Emek, Mümtaz Başkaya, Süha Oğuzertem, Hasan Aydın, Ergun Adaklı, Deniz Öğüt, Kağan Güner, Oktay Kutlu, Gülseren ülken, Murat Çınar, Aslı Delikara ve diğer arkadaşlarımız… Kapağımızı ve logomuzu tasarlayan, engin deneyimini bizimle paylaşan “kitap mühendisi” Sait Maden. Dergimizin grafik hazırlığı için gece-gündüz demeden emek veren İrfan Yalçın, Devin Kuzu, Fahrettin Erdoğan. Bilim ve Gelecek‘in gerçek sahibi onlardır.

Dergimizin künyesinde Yazıişleri bölümünde yer alan iki arkadaşımıza dikkat çekmek istiyoruz; Çağlar Sunay ve Murat Dirican. Türkiye’de bilim insanı çoktur, ama bilim yazan pek yoktur. Uzmanlık isteyen konuları herkesin anlayabileceği bir dille kaleme alabilmek farklı bir birikim ister. İşte Çağlar ve Murat arkadaşlarımız, TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi‘ndeki deneyimlerini, Bilim ve Gelecek‘in her sayısında okurlarla paylaşacaklar. Bu, dergimize çok önemli bir katkı ve yepyeni bir aşı anlamına geliyor.

Bilim ve Gelecek‘in ilk sayısı için elimizde o kadar çok makale toplandı ki, birçok değerli çalışmayı gelecek sayımıza bırakmak zorunda kaldık. Prof. Dr. Afşar Timuçin, Hasan Aydın, Murat Dirican, Prof. Dr. Metin Özbek, Doç. Dr. Yılmaz Selim Erdal, Erdem Türközü, Prof. Dr. Tuna Ekim, Halim Spatar, Hasan Torlak, Prof. Dr. Eren Omay, Ömer Tuncer, Prof. Dr. Teo Grünberg, Murat Önok ve Arslan Kaynardağ’ın makaleleri gelecek sayılarımızda yer alacak, kendilerine teşekkür ediyoruz.

Sevinçliyiz ve coşkuluyuz… İşte dergimiz elimizde, elinizde…

Bilim ve Gelecek

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz