Ana Sayfa Dergi Sayıları 50. Sayı Ünlü evrim bilimci Jerry Coyne Türkiye’deydi ‘Doğayı anlamaya çalışalım’

Ünlü evrim bilimci Jerry Coyne Türkiye’deydi ‘Doğayı anlamaya çalışalım’

“Evrimin reddedilmesi bilimin ve genel olarak bilimsel yöntemlerin reddedilmesi anlamına gelir. Yaratılışçılar doğaüstü güçlerin bilimin bir parçası haline gelmesini istiyor.. Eğer biyoloji derslerimizde yaratılışçılığa yer verirsek o zaman tıp derslerimize de ruhani tedavi yöntemlerini dahil etmeliyiz. Aynı mantıkla astronomi ve psikoloji sınıflarında astroloji öğretmeye başlayabiliriz. Bu şekilde insanlar tarafından anlaşılamayan herhangi bir şey bilimde geçerli bir konu olarak algılanmaya başlanacaktır. Yaratılışçılığın yol açabileceği en büyük tehdit budur.”

25
0

Dünya çapındaki evrim biyoloğu Prof. Dr. Jerry Coyne, geçtiğimiz ay içinde Türkiye’ye gelerek bir konferans verdi. Türleşme ve türleşme genetiği üzerine çalışmalar yapan Prof. Coyne’un 15 Mart’ta ODTÜ’de verdiği konferansın konusu “Doymak Bilmeyen Cehalet ve Bağnazlık: Akıllı Tasarım Evrime Karşı” idi. Sayın Coyne, konferans sonrasında söyleşi talebimizi kabul etti. Söyleşiyi Evrim Çalışma Grubu üyesi İsmail […]

Bu içeriği görüntüleyebilmek için, şu seçeneklerden birine abone olmalısınız: 1 yıllık e-dergi aboneliği or 6 aylık e-dergi aboneliği.