Ana Sayfa Dergi Sayıları 50. Sayı Matematikte inanmak ve anlamak üzerine

Matematikte inanmak ve anlamak üzerine

Herhangi bir şey anlatılırken, kafada var olan bir modelden yola çıkılır genelde. Anlamak isteyen kişi de o modelin benzerini inşa etmekle uğraşır anlama süreci boyunca ve eğer inşa edebildiyse, anlamış demektir. Bu yazının ele alınma nedeni Sait Başer’in Toplumsal Aklı Anlamak kitabını daha iyi anlamak ve mümkün olursa başkalarının anlamasına da bir ölçüde katkıda bulunmak. Yazarın kullandığı model malumum değil, fakat kitabı okurken anladım ki, anlatılanları anlamak için inşa etmem gereken model artık bende var ve bu model, mesleğim olan matematiğin yapısında mevcut. Bu yazıda gayem, kitabı anlamak için gerekli matematik yapıları gözler önüne sermek.

133
0

Bu yazının ele alınmasının sadece bir nedeni olduğunu söyleyebilirim, o da Sn. Sait Başer Bey’in Toplumsal Aklı Anlamak kitabını daha iyi anlamak ve mümkün olursa başkalarının anlamasına da bir ölçüde katkıda bulunmaktır. Mesele şurada, herhangi bir şey anlatılırken, kafada var olan (inşa edilmiş veya hazır) belli bir modelden yola çıkılır genelde. Anlamak isteyen kişi de […]

Bu içeriği görüntüleyebilmek için, şu seçeneklerden birine abone olmalısınız: 1 yıllık e-dergi aboneliği or 6 aylık e-dergi aboneliği.