Ana Sayfa Dergi Sayıları 50. Sayı İslam kültürü doğum kontrolüne engel olur mu?

İslam kültürü doğum kontrolüne engel olur mu?

AKP Hükümetinin aile planlamasına yaklaşımı, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın 8 Mart 2008’de kadınlar günü bağlamında kadınlara yönelik sarf ettiği “En az üç çocuk doğurun” sözlerinden ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın ifade ettiği “Nüfus ve aile planlaması kavramı bizim için rafa kalkmıştır” görüşünden çıkarılabilir. Pek çok konuda olduğu gibi aile planlamasında da İslam dininin liberal yorumlarının, neoliberal sömürgeleştirme süreci uygulamalarıyla örtüştüğü şaşırtıcı biçimde görülüyor.

29
0

Toplum yaşantısıyla ilgili konularda görüş belirlerken, İslam diniyle ilgili referansların dikkate alınması her geçen gün daha fazla kaçınılmaz hale geliyor. Bu açıdan ele alındığında insan ve toplum sağlığının en önemli belirleyicilerinden olan doğurganlığın kontrol edilebilmesiyle ilgili olarak, İslam dinini referans alan kültürel yaklaşımların değerlendirilmeye alınması, zorunluluk durumuna gelmiş bulunuyor. Ülkemizde İslam diniyle ilgili referansları toplum […]

Bu içeriği görüntüleyebilmek için, şu seçeneklerden birine abone olmalısınız: 1 yıllık e-dergi aboneliği or 6 aylık e-dergi aboneliği.