Ana Sayfa Dergi Sayıları 51. Sayı İtalyan Partizanlar Derneği’nin kurduğu bir okul Rinascita Milano

İtalyan Partizanlar Derneği’nin kurduğu bir okul Rinascita Milano

Rinascita bir ortaokul. İlkokul sonrası 11-13 yaş kuşağını liseye hazırlayan bir okul. Ancak Rinascita İtalya’daki başka ortaokullardan çok farklı Çünkü bu okul geleneksel eğitimin yanı sıra genç beyinlerin en etkili biçimde nasıl eğitilecekleri konusunda bilimsel anlamda laboratuar görevi gören, çeşitli eğitim modellerinin denendiği, başka okullara da modeller öneren, bir küçük bilim merkezi. Gelin bu okulda bir gezinti yapalım.

27
0

Quartiere Giambellino, Milano’da kent merkezinin dışında kalan bir mahalle. 1970’lerin kaderine terk edilmiş Beyoğlu’sunu biraz anımsattığı söylenebilir. Ama çoğu Milanolunun gözünde huzursuz ve tedirgin bir semt. Henüz kentleşmenin tırmanmaya başlamadığı 1950’li yıllarda Giambellino’daki boş arsaların, adam kaçırma, hırsızlık, soygun gibi faaliyetlerin kahramanı olan suç çetelerinin yuvası olduğunu bilmeyen yok. 2000’lerin Giambellino’su ise çok farklı bir […]

Bu içeriği görüntüleyebilmek için, şu seçeneklerden birine abone olmalısınız: 1 yıllık e-dergi aboneliği or 6 aylık e-dergi aboneliği.