Ana Sayfa Dergi Sayıları 54. Sayı Bangladeş yüzyılın sonunu görebilecek mi?

Bangladeş yüzyılın sonunu görebilecek mi?

Küresel ısınmanın sonuçlarından birisi buzulların erimesi ve buna bağlı olarak deniz seviyesinin yükselmesi. Bilim insanlarının okyanus tarafından yutulacak ülkeler arasında saydığı Bangladeş’in toprağı yavaş yavaş suya gömülüyor. Ana gıda kaynağı pirinç olan ülkede, tarlaların tuzlanması sonucunda gıda sıkıntısı da büyüyor. Muhalif İngiliz gazeteci Johann Hari’nin Bangladeş’e yaptığı geziden sonra yazdıkları Batılı ülkelerin/Kuzeyin büyük oranda sorumlu olduğu küresel ısınmanın Doğuyu/Güneyi nasıl vurduğunu gösteriyor.

22
0

Nisan ayında haber ajanslarına düşen bir haberde, Bangladeş’teki yoksulların liman kenti Çittagong yakınlarındaki bir çöplüğe atılan bozuk pirince hücum ettiği yazıyordu. Yetkililer, bozuk gıdanın talanını engellemek için askerleri görevlendirmişti. Haberdeki ayrıntılardan biri de ülkede pirinç fiyatlarının geçen yıldan bu yana yüzde 100 arttığıydı. Bilim insanları, küresel ısınma sonucunda buzulların erimesiyle deniz seviyesinin yükseleceği uyarısında bulunmuşlardı. […]

Bu içeriği görüntüleyebilmek için, şu seçeneklerden birine abone olmalısınız: 1 yıllık e-dergi aboneliği or 6 aylık e-dergi aboneliği.