Ana Sayfa 74. Sayı 17. Ütopyalar Toplantısı: ‘Yeniden Ütopya’

17. Ütopyalar Toplantısı: ‘Yeniden Ütopya’

Aydökümü

226

17.Ütopyalar Toplantısı 21-27 Haziran tarihleri arasında yine Karaburun’da yapılacak. Bu yılın ana konusu: “Yeniden Ütopya”. Birkaç yıldır oldukça somut ve güncel konuları tartışmıştık. Bu yıl biraz geleceğe uzanmayı vurgulayalım istedik. Sanıyoruz, Türkiye toplumunun ve özellikle aydınlarının da buna ihtiyacı var. Eski ütopyalarımızı gözden geçireceğiz ve elbirliğiyle yeni ütopyalar üretmeye çalışacağız. Yıllardır kısır döngüler içinde kıvranan toplumumuzun sorunlarının çözümü için yeni perspektiflere, deyim yerindeyse bir “İskender kılıcı”na ihtiyacı var. İşte 17. Ütopyalar Toplantısı’nda bunları tartışacağız.

Böyle bir konu gençler olmadan tartışılamaz. Ütopya toplantılarının kadim katılımcıları tabii ki yine aramızda olacak, sürekliliğin sağlanması önemli. Ama “İskender kılıcı”ndan söz ediyorsak, bu kılıç -farkında olsunlar veya olmasınlar- gençlerin elinde. Geleceğe uzanmaktan söz ediyorsak, bunu yapacak olanlar da gençler. Bu nedenle genç arkadaşlarımızın toplantıya katılımlarının yoğun olması için olanaklar yaratmaya çalışacağız.

Bilindiği gibi, toplantının ana konusuna ayrılan günlerin dışında, artık gelenekselleşmiş sunumlarımız da var. Toplantı haftasının bir gününü Karaburun ve sorunlarına ayıracağız. Bir gün de “Türkiye Tarihine Nasıl Bakıyor” konusuna ayrılacak. Ülkemizin yakın tarihinin yakıcı birkaç sorunu ele alınacak.

Gelecek sayımızda 17. Ütopyalar Toplantısının ayrıntılı bir taslak programını ilan edeceğiz. Toplantıda sunuş yapmak isteyenlerin bizimle iletişime geçmelerini rica ediyoruz. Sunuş talepleri ve toplantı konusundaki her türlü bilgiyi edinmek için Bilim ve Gelecek dergisinden Baha Okar’a veya toplantının geleneksel düzenleyicisi Y. Savaş Emek’e (ysemek@superonline.com) başvurabilirsiniz.

Bütün okurlarımızı, dostlarımızı, ütopyacıları 21-27 Haziran tarihlerinde Karaburun’un güzelim coğrafyasında buluşmaya çağırıyoruz.

 

***

 

Bilim ve Gelecek Kitaplığı’nın “50 Soruda” dizisi istim üzerinde. Afşar ve Ali Timuçin’in yazdığı “50 Soruda Aydınlanma”, dizinin ikinci kitabı olarak yayınlandı. Bu yılın sonuna kadar 13 kitabı tamamlayacağız. 50 Soruda dizisine yıllık abonelik kampanyamız da devam ediyor. Abonelik, dizi okurlarına büyük oranda indirim olanağı sağladığı gibi, dizinin sağlıklı biçimde devamını garanti altına almanın da etkili bir yolu. Tüm okurlarımızı 50 Soruda dizisine abone olmaya çağırıyoruz.

Bilim ve Gelecek Kitabevi’nin Salı Sohbetleri büyük ilgi çekiyor. Nisan programını dergi sayfalarında bulabilirsiniz. Öte yandan kitabevimiz yeni bir etkinliğe başlıyor: Osmanlıca, Farsça ve Çocuklara Satranç atölyeleri. Bu konudaki duyurularımız da dergi sayfalarında.

 

***

 

TÜYAP İzmir Kitap Fuarı 17-25 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek. Bilim ve Gelecek dergisi ve Bilim ve Gelecek Kitaplığı fuara katılıyor. İzmirli okurlarımızı ve dostlarımızı standımıza bekliyoruz.

Geçtiğimiz ay ülkemizin önde gelen aydınlarından değerli karikatürist Turhan Selçuk’u kaybettik. Anısı önünde saygıyla eğiliyoruz, tüm toplumumuzun başı sağ olsun.

Dostlukla kalın…

Önceki İçerikReel İslam’da ritüel ve saplantı
Sonraki İçerikIrak’ın suya hasret toprakları